Τα ποπ κορν (χωρίς βούτυρο) κάνουν καλό

pop-corn-pop-korn
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Δεν χρειάζεται να πάτε σινεμά για να φάτε λίγα ποπ κορν. Για την ακρίβεια, καλύτερα να τα φάτε στο σπίτι σας, για να ελέγξετε το βούτυρο και το αλάτι και να πάρετε όλα τους τα οφέλη στο φουλ.

Τα ποπ κορν αποτελούν το ιδανικό απογευματινό σνακ, αφού εκτός των φυτικών ινών τους που κάνουν καλό στο πεπτικό και σας «κρατάνε» προκειμένου να μην πεινάσετε σύντομα, είναι πλούσια και σε αντιοξειδωτικά.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Σκράντον έχει δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά στα ποπ κορν φτάνουν σε υψηλά επίπεδα, ικανά να μας προστατέψουν από καρδιακές παθήσεις και να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τη γήρανση του οργανισμού μας.

Το κακό με τα ποπ κορν είναι ότι έχουμε μάθει να τα καταναλώνουμε με βούτυρο και αρκετό αλάτι, μετατρέποντάς τα αυτόματα από ένα υγιεινό σνακ σε θερμιδική, ανθυγιεινή βόμβα. Προτιμήστε τα με ελαιόλαδο και οργανώστε στο σπίτι κινηματογραφική βραδιά κάνοντας καλό και στην τσέπη σας, αλλά και στη διατροφή σας.