Δίαιτες αστραπή: κάνουν κακό στα κόκαλα

diaita
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Εκτός από ανθυγιεινές και αναποτελεσματικές, οι δίαιτες-αστραπή μπορούν να βλάψουν και τα κόκαλά σας.

Σίγουρα ακούγεται ιδανικό να ξυπνούσαμε σε 5 μέρες 5 ή 10 κιλά ελαφρύτεροι. Αυτού του είδους οι δίαιτες που υποστηρίζουν, όμως, ότι μπορούν να καταφέρουν κάτι τέτοιο, εκτός του ότι ταλαιπωρούν τον οργανισμό σας αφήνοντάς σας να πεινάτε και επιβραδύνουν το μεταβολισμό σας, ταυτόχρονα βλάπτουν την υγεία των οστών σας.

Σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, στο πλαίσιο της οποίας μελετήθηκαν γυναίκες μέσης ηλικίας με πολύ χαμηλή πρόσληψη θερμίδων για διάστημα 3 μηνών κι έπειτα δίαιτα συντήρησης για 9 επιπλέον μήνες, βρέθηκε ότι στις γυναίκες αυτές, ο ρυθμός με τον οποίο διαβρώνεται ένα κόκαλο, ήταν υψηλότερος όταν έχαναν βάρος πολύ γρήγορα, κάτι που μπορεί ν' αυξήσει τον κίνδυνο για κατάγματα και οστεοπόρωση. Σύμφωνα με τα ευρήματα, ακόμα κι όταν βρίσκονταν στη φάση της δίαιτας συντήρησης, ο ρυθμός αυτής της διαδικασίας παρέμενε υψηλός.

Γι’ αυτό, προτιμήστε να χάνετε βάρος σταδιακά, με σωστή διατροφή, πλήρη και συχνά γεύματα και άσκηση, υπολογίζοντας να μειώνετε το βάρος σας φυσιολογικά, 3-4 κιλά το μήνα.