Κόψτε το κάπνισμα χωρίς να πάρετε κιλά

kapnisma-baros-diakopi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Η διακοπή της βλαβερής αυτής συνήθειας συνοδεύεται συνήθως από μετακίνηση του δείκτη της ζυγαριάς προς τα δεξιά. Πώς μπορείτε, όμως, να απαλλαγείτε από το ένα κακό, χωρίς να πάθετε άλλο;

Μην αναβάλλετε να πάρετε την απόφαση να βγάλετε το τσιγάρο από τη ζωή σας, με το φόβο ότι θα πάρετε βάρος, καθώς δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το ένα θα φέρει το άλλο.

Η αλήθεια είναι πως η νικοτίνη επιταχύνει το μεταβολισμό και μειώνει την όρεξη για φαγητό, γι' αυτό όταν λείψει, ο ρυθμός του μεταβολισμού πέφτει και ταυτόχρονα αυξάνεται η επιθυμία μας να αδειάσουμε όλο το περιεχόμενο του ψυγείου.

Μια καλή λύση για να ελέγξετε τέτοιου είδους αντιδράσεις είναι να φτιάξετε ένα διατροφικό πλάνο τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα, με βάση το οποίο δεν θα ξεπερνάτε τις 1400 με 1600 θερμίδες την ημέρα και δεν θα αφήνετε να περνούν περισσότερες από 4 ώρες μέχρι το επόμενό σας γεύμα ή σνακ. Αυτό θα σας εξασφαλίσει το ότι δεν θα προλαβαίνετε να αισθανθείτε έντονη πείνα, άρα και να καταναλώσετε ανεξέλεγκτα φαγητό ή γλυκό, οπότε οι θερμίδες θα παραμείνουν μακριά σας.

Καλό είναι, βέβαια, στην προσπάθεια αυτή να προσθέσετε και λίγη αεροβική άσκηση, για να διατηρήσετε το ρυθμό του μεταβολισμού σας και να μην προλάβετε να πάρετε κιλά, ακόμη κι αν «ξεφύγετε» καμιά φορά διατροφικά.