10 τρόποι για να βελτιώσετε τη σχέση σας

zeugari-taksidi-melitos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Επειδή όλοι θέλουμε οι καλές στιγμές να επαναλαμβάνονται τακτικά, φροντίστε αυτό το παρελθόν να γίνει παρόν και μέλλον με τα παρακάτω «κόλπα» βελτίωσης της σχέσης σας και της μεταξύ σας επικοινωνίας.

Δεν είναι δύσκολο να δείχνετε στον σύντροφό σας ότι τον αγαπάτε και εκτιμάτε την παρουσία του στη ζωή σας, αλλά ποτέ δεν το κάνετε, γιατί η μέρα σας και οι σκέψεις σας κατακλύζονται από ένα σωρό έννοιες και υποχρεώσεις. Οι σχέσεις όμως θέλουν κόπο, όχι τόσο για να συντηρήσετε κάτι που δεν αξίζει να συντηρηθεί, αλλά για να παρέχετε στον εαυτό σας καλύτερη ποιότητα ζωής, εκδηλώνοντας και δεχόμενοι καθημερινά αγάπη και φροντίδα από κάποιον, που έχετε ερωτευτεί και ζήσει μαζί του, μερικές καλές και μερικές πολύ καλές στιγμές.

Και επειδή όλοι θέλουμε οι καλές στιγμές να επαναλαμβάνονται τακτικά, φροντίστε αυτό το παρελθόν να γίνει παρόν και μέλλον με τα παρακάτω «κόλπα» βελτίωσης της σχέσης σας και της μεταξύ σας επικοινωνίας.

Απενεργοποιείστε το κινητό τηλέφωνο
Εάν θέλετε να είστε συνδεδεμένος στο Facebook 24 ώρες την ημέρα, προσπαθήστε τουλάχιστον, όταν τρώτε μαζί με τον καλό ή την καλή σας να μη φέρνετε στο γεύμα και τους 300 φίλους σας. Προσπαθήστε, ακόμα, όταν κάτι σας έχει ενοχλήσει να μιλήσετε ευθέως με τον άλλο και να μην εκτονώσετε τα νεύρα σας στέλνοντάς του ένα μήνυμα μέσω Facebook ή κινητού τηλεφώνου.
Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε ακόμα περισσότερη απόσταση μεταξύ σας, ενώ σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό το ζητούμενο.  Δεν είναι εύκολο να αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας μιλώντας face to face με τον άλλο, αλλά η ικανοποίηση που ακολουθεί, είναι πολύ μεγαλύτερη από τον όποιο φόβο να τον αντιμετωπίσετε ευθέως.

Κοιμηθείτε την ίδια ώρα
Το βράδυ είναι η καλύτερη, και συνήθως η μοναδική, ώρα για να βρεθείτε οι δυο σας με το σύντροφό σας και να μιλήσετε ήρεμα για το πως πέρασε ο καθένας τη μέρα του. Βοηθάει να πέσετε και οι δυο την ίδια ώρα για ύπνο, καθώς νιώθετε πιο κοντά έτσι ο ένας με τον άλλο και βοηθάει να κοιμηθείτε και οι δυο επαρκείς ώρες. Ο ελλειμματικός ύπνος προκαλεί ένταση και εκνευρισμό στο άτομο και κατ’ επέκταση και στη σχέση.

Φτιάξτε του καφέ
Δε χρειάζονται υπερβολικές εκδηλώσεις αγάπης και πάθους για να νιώσει ο σύντροφός σας την αγάπη σας. Ακόμα και η απλούστερη κίνηση, όπως να του φτιάξετε τον πρωινό του καφέ ή να ετοιμάσετε το τάπερ του για τη δουλειά, είναι εκδηλώσεις αγάπης, που δεν είναι αναμενόμενες και θα τον κάνουν να νιώσει πως αγαπιέται και τον φροντίζουν. Κάνετε τέτοια μικρά «δώρα» σε συχνή βάση στον άνθρωπό σας και θα δείτε πως τελικά είναι πολύ εύκολο να διατηρήσετε το ρομαντισμό στη σχέση σας.

Θυμηθείτε μια αστεία στιγμή από τη ζωή σας μαζί
Οι καλύτερες στιγμές και οι πιο δυνατές αναμνήσεις είναι εκείνες που συνοδεύονται από γέλιο και κάθε φορά, που τις θυμάστε και γελάτε, είναι σαν να τις αναβιώνετε εκείνη τη στιγμή. Τα ζευγάρια, μάλιστα, που μοιράζονται στιγμές  γέλιου νιώθουν περισσότερο ικανοποιημένα από τη σχέση τους, συγκριτικά με εκείνα που δεν γελάνε τόσο, όταν είναι μαζί. Η διαφορά δε μιας ευχάριστης ανάμνησης από μια αστεία, είναι ότι η δεύτερη αναβιώνεται πιο έντονα λόγω του γέλιου, που προκαλεί κάθε φορά η θύμισή της.

Γυμναστείτε
Εκτός από τη βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης που θα βοηθήσει και τις επιδόσεις σας στην κρεβατοκάμαρα, η γυμναστική, αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών και της αδρεναλίνης στο σώμα. Ο,τιδήποτε, άλλωστε, είναι αυτό που καταφέρνει αύξηση των παλμών μεταφράζεται σε ερωτικό πάθος, και αν το εκμεταλλευτείτε σωστά και σε ακαριαία βελτίωση των ερωτικών σας σχέσεων.

Πειραματιστείτε
Τα ζευγάρια που δοκιμάζουν καινούρια πράγματα μαζί, εν αγνοία τους, ανεβάζουν σημαντικά το επίπεδο και την ποιότητα της σχέσης τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει extreme sports και σαφάρι στην Αφρική, κάτι που επίσης θα έκανε καλό στη σχέση, αρκούν πράγματα που είναι καινούρια και για τους δυο συντρόφους.
Δοκιμάστε να χορέψετε πριν το δείπνο σας ή να μαγειρέψετε μαζί σπιτικό σούσι. Με αυτό τον τρόπο ανανεώνεστε σαν άτομα, αλλά και σαν ζευγάρι.

Κάντε σεξ εκτός κρεβατοκάμαρας
Ό,τιδήποτε διαφορετικό αυξάνει την απελευθέρωση της ντοπαμίνης, η οποία με τη σειρά της έχει σημαντική δράση στην αναζωπύρωση του ερωτικού πάθους. Δε χρειάζεται πολλή σκέψη για να ξεφύγετε από τα στενά όρια του κρεβατιού, ούτε και χρειάζεται να φτάσετε στο δωμάτιο ενός ακριβού ξενοδοχείου. Θα γίνει ίσως κι αυτό κάποια στιγμή, αλλά μέχρι τότε, έχετε πολλά δωμάτια εντός σπιτιού να καλύψετε και να ανακαλύψετε.

Αγκαλιαστείτε
Η σημασία του αγγίγματος και της αγκαλιάς, ξεχνιέται μπροστά στο πάθος της ερωτικής συνεύρεσης, αλλά είναι συχνά εξίσου, αν όχι περισσότερο σημαντικά. Με το άγγιγμα δηλώνεται η σχέση στους τρίτους και ενισχύεται η οικειότητα μεταξύ των συντρόφων.
Το άγγιγμα και το χάδι έχουν χαλαρωτική δράση και μεταδίδουν στο σύντροφο, ένα θετικό μήνυμα για τη σχέση των δυο.

Ρωτήστε ο ένας τον άλλο
Η καθημερινότητα, η ρουτίνα και οι συνθήκες που έχετε υπόβαλει τους εαυτούς σας, κάνει τις συζητήσεις σας να περιστρέφονται γύρω από συγκεκριμένα θέματα, όπως είναι η δουλειά, το σπίτι, τα παιδιά και οι φίλοι. Κάντε ένα διάλειμμα από αυτές τις απαραίτητες μεν, όχι τόσο ρομαντικές ερωτήσεις, και αναζητήστε πληροφορίες ρωτώντας τον σύντροφό σας για τη ζωή του πριν σας γνωρίσει, τι θα έκανε αν κέρδιζε το πρωτο λαχείο και ποια είναι η αγαπημένη του παιδική ανάμνηση.

Πείτε «ευχαριστώ»
Η οικειότητα και η συνήθεια μας κάνει να ξεχνάμε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή, όπως δεδομένη δεν είναι και η αγάπη του συντρόφου μας. Μην αμελείτε να ευχαριστείτε τον άλλο για τη βοήθεια που σας προσφέρει με τα οικονομικά σας ή με τις δουλειές του σπιτιού, που εσείς έχετε αναλάβει.
Μια δήλωση ευγνωμοσύνης δηλώνει την εκτίμηση που έχετε για τον άλλο και να είστε σίγουροι πως θα την εκτιμήσει δεόντως και ο άλλος.