Εύκολη, φθινοπωρινή συνταγή: μανιτάρια με χαλούμι

manitaria-turi
ΤΡΙΤΗ, 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ωραία η μπριζόλα, αλλά μπορείτε να πάρετε επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης και από άλλες πηγές, όπως τα μανιτάρια.

Συνδυάστε τα μανιτάρια σας με χαλούμι ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας και λάβετε τα θρεπτικά τους συστατικά, συν γεύση στο λεπτό. Τα μανιτάρια, άλλωστε, μας παρέχουν άπαχη πρωτεΐνη βοηθώντας στον έλεγχο της χοληστερίνης, τονώνουν το ανοσοποιητικό με το συνδυασμό βιταμινών τους και είναι πλούσια σε ασβέστιο και σίδηρο.

Θα χρειαστείτε 8 μεγάλα μανιτάρια, 150g χαλούμι σε φέτες ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας, 4 κουταλιές της σούπας λάδι, λίγο μαϊντανό, 3 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα. Εκτέλεση: Αλείψτε τα μανιτάρια με λάδι και λίγη καυτερή σάλτσα και τοποθετήστε τα στο γκριλ με το κεφάλι προς τα κάτω. Ψήστε τα για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τους το χαλούμι ή όποιο τυρί επιλέξετε και αφήστε τα λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Περιχύστε τα με λίγη καυτερή σάλτσα και σερβίρετε με λίγο μαϊντανό, δίνοντας πράσινο χρώμα στο πιάτο σας.