Βάλτε τους ξηρούς καρπούς στα σνακ της ημέρας

ksiroi-karpoi-kardia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Μετατρέψτε το τσιμπολόγημά σας σε υγιεινό, προσθέτοντας στα σνακ της ημέρας λίγους ξηρούς καρπούς.

Μάλλον έχουμε σοβαρό λόγο να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς στη διατροφή μας και κυρίως στα σνακ μας, αφού σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο Journal of Nutrition οι ξηροί καρποί μπορούν να μας προστατεύσουν από στεφανιαία νόσο στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε ότι όσοι κατανάλωναν 30 γραμμάρια ξηρών καρπών 5 ή περισσότερες φορές μέσα στην εβδομάδα, άρα σε συστηματική βάση, παρουσίαζαν μείωση της πιθανότητας εμφάνισης στεφανιαίας νόσου κατά 35%.

Ο λόγος είναι, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι τα συστατικά των ξηρών καρπών (μονοακόρεστα λιπαρά, ωμέγα-3, φυτοστερόλες, φυτικές τους ίνες κ.λπ), μειώνουν τα επίπεδα της κακής (LDL) χοληστερόλης, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς.

Επειδή, όμως, η υπερβολή στην κατανάλωσή τους μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και στη… διόγκωση της γραμμής σας, προσέξτε να μην υπερβάλλετε στο τσιμπολόγημα κι αν δεν μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας, προτιμήστε να τα τοποθετείτε σε μπολ, έτσι ώστε να ξέρετε τι καταναλώνετε. Εναλλακτικά, ενσωματώστε τα στο φαγητό: προσθέστε καρύδια στο γιαούρτι, αμύγδαλα στη σαλάτα, φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης στο κοτόπουλο κ.ο.κ.