Οι βιταμίνες συμπλέγματος Β χαρίζουν πιο υγιές σπέρμα

prasina-fullodi-laxanika
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το σύμπλεγμα βιταμινών Β και ειδικότερα το φυλλικό οξύ, καθιστά πιο υγιές το σπέρμα του άντρα, αυξάνοντας τις πιθανότητες για οικογένεια.

Δεν είναι μόνο οι γυναίκες που πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή για να μεγιστοποιήσουν την πιθανότητα εγκυμοσύνης. Μπορούν και οι άντρες από την πλευρά τους να λάβουν τα απαραίτητα συστατικά που θα σιγουρέψουν το ενδεχόμενο να γίνουν… μπαμπάδες.

Εν προκειμένω, μια τροφή πλούσια σε φυλλικό οξύ, το οποίο βρίσκουμε σε τροφές όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σπαράγγια, παντζάρια, μπρόκολο, εσπεριδοειδή, αβοκάντο, καρότα, φασόλια, φακές κ.ά. μπορεί να δυναμώσει το σπέρμα, φέρνοντας ένα ζευγάρι πιο κοντά στο ευτυχές γεγονός απόκτησης παιδιών.

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι καταναλώνουν μέσω της διατροφής τους βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ειδικά φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) παρουσιάζουν μικρό κίνδυνο έλλειψης χρωμοσωμάτων στο σπέρμα τους ή πλεονασμό αυτών, αφού η βιταμίνη αυτή είναι σημαντική για τη σωστή ανάπτυξη του DNA. Ένα υγιές σπέρμα παίζει σημαντικό ρόλο σε μια υγιή κύηση και μακροπρόθεσμα σε ένα υγιές βρέφος, γι’ αυτό πριν μπείτε στο… ψητό, αυξήστε τα λαχανικά σας.