Νιώστε καλύτερα και πιο όμορφοι μέσα σε 7 ημέρες

gunaika-psomi
ΤΡΙΤΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Δοκιμάστε μικρές αλλαγές στο σώμα και τη σκέψη σας και θα νιώσετε καλύτερα μέσα σε μια εβδομάδα και όσο περνάνε οι μέρες και οι εβδομάδες όλο και καλύτερα.

Η αλλαγή στο μέσα και το έξω μας δε χρειάζεται να είναι κοσμοϊστορική για να φανούν οι διαφορές μέσα σε λίγες μέρες.
Η δε, αλλαγή στη διάθεση δε θα γίνει από  μόνη της και όταν συντελεστεί να είστε σίγουροι πως θα φανεί ακόμα και στο πρόσωπό σας.

Δοκιμάστε, λοιπόν, μικρές αλλαγές στο σώμα και τη σκέψη σας και θα νιώσετε καλύτερα μέσα σε μια εβδομάδα και όσο περνάνε οι μέρες και οι εβδομάδες όλο και καλύτερα.

1. Σηκωθείτε νωρίς και κάντε γυμναστική
Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να ξυπνάτε μισή ώρα νωρίτερα για να κάνετε λίγη γυμναστική, αλλα σίγουρα μετά από αυτή την πρωινή γυμναστική, η μέρα θα κυλήσει πολύ πιο εύκολα και με περισσότερη ενέργεια. Ρωτήστε όσους το κάνουν ήδη και θα μάθετε πως ξεκινώντας τη μέρα δυναμικά, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά, αλλά και να πάει θα έχετε την ενέργεια και την εγρήγορση να το αντιμετωπίσετε.

2. Φάτε ένα καλό πρωινό
Ξεχάστε τα δημητριακά που είναι γεμάτα ζάχαρη και λιπαρά, όσο κι αν σας αρέσει ο τρόπος που μουλιάζουν στο γάλα και λιώνουν στο στόμα σας. Αλλάξτε τα για ένα υγιεινό πρωινό με πρωτεΐνη και λαχανικά για περισσότερη ενέργεια και βιταμίνες για να ξεκινήσει σωστά η μέρα. Ετοιμάστε μια ομελέτα με ασπράδια αυγών και σπανάκι, φτιάξτε ένα πλούσιο χυμό λαχανικών, και θα δείτε πως δεν θα πέσουν οι ρυθμοί και οι αντοχές σας μετά από λίγο, όπως θα συνέβαινε αν τρώγατε ψωμί και τηγανίτες. .

3. Βούρτσα και νήμα για τα δόντια
Μην αμελείτε ποτέ τη στοματική σας υγιεινή και φροντίζετε πάντα για καθαρό και λαμπερό χαμόγελο, ώστε να μη διστάζετε ποτέ να το δείχνετε. Η καλή αναπνοή, το αστραφτερό χαμόγελο και το υγιές στόμα, είναι στο χέρι σας να τα έχετε και -το κυριότερο- σας γλιτώνουν από πολλά βάσανα, που οδηγούν σε απανωτές επισκέψεις στον οδοντίατρο.

4. Κάντε ασκήσεις ενδυνάμωσης
Τονώστε το σώμα σας και τις αντοχές του, ενισχύστε το μεταβολισμό σας και προστατευθείτε από ασθένειες των οστών, όπως η οστεοπόρωση, σηκώνοντας βάρη και κάνοντας διαφόρων ειδών ασκήσεις ενδυνάμωσης. Οι ασκήσεις με βάρη, τονώνουν σώμα και αυτοπεποίθηση, βοηθούν στο στόχο σας για μια καλύτερη σιλουέτα και συνδράμουν αποτελεσματικά στην αποφόρτιση από το άγχος.

5. Κάντε μανικιούρ
Μπορεί να ακούγεται επιφανειακή προσέγγιση των πραγμάτων, η προσέγγιση που προτείνει περιποιημένα νύχια, αλλά αν το δοκιμάσετε, να είστε σίγουρες, πως θα δείτε διαφορά. Τα όμορφα νύχια, δείχνουν άτομο που το ενδιαφέρει η εικόνα του και δεν παρατάει τον εαυτό του και αυτό σίγουρα είναι ένα σημαντικό ατού. Δώστε χρώμα στη ζωή και τη διάθεσή σας με ένα μανό που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει και αλλάζετέ το συχνά για να σας κινεί το ενδιαφέρον.

6. Τρώτε λαχανικά
Αυξήστε τις δόσεις φυτικών ινών και αντικαρκινικών φυτοθρεπτικών στοιχείων και θα παρατηρήσετε περισσότερη ενέργεια στο σώμα σας. Προσθέστε λαχανικά στο πρωινό σας, την ομελέτα ή το χυμό, στο μεσημεριανό με την επιλογή μιας πλούσιας σαλάτας και σαν σνακ ενδιάμεσα των γευμάτων. Αν δεν σας φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η γεύση τους, εμπλουτίστε με μπαχαρικά και καρυκεύματα και έτσι θα έχετε και γεύση και μεγάλο όφελος.

7. Κοιμηθείτε νωρίς
Όπως θα έχετε καταλάβει, όλοι οι οδηγοί για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και βέλτιστη κατάσταση υγείας, προτείνουν καλό και επαρκή ύπνο. Αν δεν πιστεύετε στην αξία και τα πλεονεκτήματα του ύπνου, ίσως πειστείτε αν παρατηρήσετε τις συνέπειες του κακού ύπνου στην ενέργειά σας, το δέρμα σας και, ακόμα και, το βάρος σας.
Θα πρέπει άλλωστε να γνωρίζετε πως η έλλειψη ύπνου ενεργοποιεί την απελευθέρωση της κορτιζόλης, της οποίας τα υψηλά επίπεδα, επηρεάζουν αρνητικά την υγεία με πολλούς τρόπους. Επιδιώκετε να κοιμάστε, λοιπόν, 7-9 ώρες και μην ταλαιπωρείτε το σώμα και την ψυχολογία σας με λίγες ώρες κακού ύπνου.