Τα 3 οφέλη των βιολογικών προϊόντων που ίσως δεν γνωρίζατε

frouta-laxanika
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Μαζί με τα γνωστά τους οφέλη, τα βιολογικά προϊόντα έχουν 3 ακόμη έξτρα πλεονεκτήματα που πολλοί δεν τα γνωρίζουν.

Αποτελούν τάση των τελευταίων ετών και θεωρούνται υπέρμαχοι της υγείας και της σωστής και υγιεινής διατροφής. Στηρίζονται σε μια ολόκληρη φιλοσοφία παραγωγής, η οποία δεν περιλαμβάνει τοξικά φυτοφάρμακα, χημικά λιπάσματα και παρασιτοκτόνα, με αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να είναι απαλλαγμένο από χημικά επικίνδυνα για την υγεία.

Εκτός του ότι διατηρούν την υγεία μας και μας παρέχουν θρεπτικά συστατικά, χωρίς κίνδυνο χημικών, τα βιολογικά προϊόντα παρουσιάζουν 3 έξτρα οφέλη:

Συμβάλλουν στην απώλεια βάρους: Έρευνες έχουν δείξει ότι τα μικροβιοκτόνα «παγιδεύουν» τα κύτταρα λίπους στο σώμα μας, με αποτέλεσμα η διαδικασία απώλειας βάρους να δυσκολεύει όλο και περισσότερο. Όταν, όμως, καταναλώνουμε βιολογικά προϊόντα, τα μικροβιοκτόνα δεν υπάρχουν πουθενά στη διατροφή μας.

Παίζουν ρόλο στη μείωση των ρυτίδων: Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό περισσότερα αντιοξειδωτικά (ποσοστό που φτάνει μέχρι και 40%) σε σχέση με τα αντίστοιχα προϊόντα, τα οποία καλλιεργούνται με τη χρήση χημικών. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και αποτρέπουν τη γήρανση του οργανισμού μέσα κι έξω, συνεπώς όσο περισσότερα λαμβάνουμε, τόσο περισσότερο διατηρούμε τα νιάτα μας.

Συντελούν στη γέννηση πιο υγιών μωρών: Η κατανάλωση συμβατικών φρούτων και λαχανικών συνεπάγεται μικροβιοκτόνα και χημικά, ίχνη των οποίων μπορεί να συσσωρεύονται στο λίπος του σώματος και να περνούν και στο έμβρυο όταν υπάρχει εγκυμοσύνη ή στο νεογέννητο, μέσω θηλασμού. Τα βιολογικά προϊόντα, ωστόσο, απαλλάσσουν και εσάς και το μωρό σας από τέτοιο ενδεχόμενο.