5 καλοί λόγοι για να κάνετε σεξ, ακόμα συχνότερα

trofes-seks
ΤΡΙΤΗ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Το σεξ δεν προσφέρει μόνο απόλαυση, αλλά επιδρά ευεργετικά με πλήθος τρόπων στην υγεία και τη διάθεση όσων το εξασκούν συχνά. Αν όμως έχετε ανάγκη συγκεκριμένων επιχειρημάτων για να κάνετε ακόμα περισσότερο σεξ, τότε διαβάστε παρακάτω και διαπιστώστε οι ίδιοι, τη γενική προσφορά της σεξουαλικής δραστηριότητας στο άτομο.

Κάνει καλό στον πονοκέφαλο
Αν και το στερεότυπο θέλει τον πονοκέφαλο μια καλή διαφυγή για όσους θέλουν να αποφύγουν το σεξ, σχετικές έρευνες, αποδεικνύουν την αναλγητική δράση του στην κεφαλαλγία μετατρέποντας το πρόβλημα από δικαιολογία σε αφορμή για  κάνετε έρωτα με το σύντροφό σας.
Πιο συγκεκριμένα, το 60% των πασχόντων από πονοκέφαλο, δήλωσαν πως μετά το σεξ απαλλάχτηκαν από το πρόβλημα, ενώ το 1/3 του δείγματος παρατήρησε μερική ανακούφιση. Αυτή η θεραπευτική επίδραση του σεξ οφείλεται στις ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκειά του, οι οποίες λειτουργούν ως φυσικό παυσίπονο του οργανισμού.

Σας κάνει πιο έξυπνο
Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Maryland μελέτησαν τις επιπτώσεις της σεξουαλικής δραστηριότητας ποντικιών και παρατήρησαν βελτίωση των εγκεφαλικών επιδόσεών τους και, μάλιστα, αυξημένη παραγωγή νευρώνων στο σημείο του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη και την εκμάθηση.
Κορεάτες ερευνητές δε, εντόπισαν σχέση μεταξύ της σεξουαλικής δραστηριότητας και της μείωσης της αρνητικής δράσης του χρόνιου άγχους στα εγκεφαλικά κύτταρα, επιβεβαιώνοντας έτσι τη χαλαρωτική και εκτονωτική επίδραση του σεξ, μετά από μια μέρα γεμάτη ένταση.

 Δυναμώνει τη σχέση σας
Το βασικό ερώτημα είναι αν το σεξ δυναμώνει τον γάμο ή αν ένας καλός γάμος οδηγεί σε συχνό σεξ και το πανεπιστήμιο του Tennessee έχει μια καλή απάντηση.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου βρήκαν πως νευρικά και ευερέθιστα άτομα ένιωθαν καλύτερα στις σχέσεις τους, τις περιόδους που είχαν συχνή σεξουαλική δραστηριότητα με τον σύντροφό τους.
Η νευρικότητα και η εριστικότητα είναι συχνές αιτίες διάλυσης ενός γάμου, καθώς άτομα με τέτοια χαρακτηριστικά έχουν συχνά την τάση να νιώθουν ανασφάλεια και απογοήτευση από τη σχέση τους, ενώ η συχνή (τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα) σεξουαλική δραστηριότητα εξασφαλίζει γι’ αυτά το αίσθημα ασφάλειας και δεσίματος με τον σύντροφό τους που έχουν ανάγκη για να θεωρούν τον γάμο τους δυνατό.
Σύζυγοι που δεν αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα ανασφάλειας και κυκλοθυμίας, δεν έχουν τόσο ανάγκη αυτή την επιβεβαίωση μέσα από το σεξ, αλλά σε κάθε περίπτωση, η συχνή επαφή με τον αγαπημένο σας κάνει πάντα και σε όλους καλό.

Αντιμετωπίζει την κατάθλιψη
Ο μοναδικός λόγος, εκτός φυσικά της τεκνοποίησης, για να κάνετε σεξ χωρίς προφύλαξη είναι ίσως οι αντικαταθλιπτικές ιδιότητες του σπέρματος. Για την ακρίβεια, χημικές ουσίες που συναντώνται στο ανδρικό σπέρμα, όπως είναι η η μελατονίνη, η προλακτίνη και η σεροτονίνη ενισχύουν τη διάθεση και μειώνουν τις πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη οι γυναίκες που δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό με το σύντροφό τους.
Ωστόσο, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες είναι σαφώς πιο ισχυροί λόγοι για να εξακολουθείτε να κάνετε σεξ με προφύλαξη.

Εμποδίζει την ανάπτυξη κρυολογημάτων
Οι ερευνητές πανεπιστημίου της Pennsylvania το λένε καθαρά: όσοι κάνουν σεξ μια με δυο φορές την εβδομάδα εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα ανοσοποιητικής ουσίας, η οποία δραστηριοποιείται στην πρώτη φάση άμυνας του οργανισμού απέναντι σε ανεπιθύμητους εισβολείς.
Το πως αυτά τα επίπεδα επηρεάζονται από το σεξ δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα, αλλά η πληροφορία είναι εξακριβωμένη και είναι αρκετή για να περάσουμε ακόμα περισσότερο χρόνο παρέα με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη μας.