Φτιάξτε σάντουιτς με σίκαλη

sikali
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Αν ακόμη δεν το έχετε δοκιμάσει, ήρθε η ώρα να βάλετε το ψωμί σίκαλης στη διατροφή σας.

Στο σάντουιτς του πρωινού, στο σνακ του γραφείου, στο απογευματινό σας γεύμα, δοκιμάστε λίγο ψωμί σίκαλης. Ο λόγος; Σύμφωνα με σουηδούς ερευνητές, το ψωμί σίκαλης στη διατροφή φέρνει το αίσθημα κορεσμού για περισσότερη ώρα κι έτσι σας κρατά μακριά από το ψυγείο και το τσιμπολόγημα. Η εξήγηση γι’ αυτό είναι ότι η σίκαλη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, δημιουργώντας πιο αργούς ρυθμούς στη πέψη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καταπολέμηση της πείνας και κατ’ επέκταση τη χαμηλότερη πρόσληψη θερμίδων.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, ισχύουν και για την ολική άλεση, γι’ αυτό αποχαιρετήστε το επεξεργασμένο άσπρο ψωμί, αν θέλετε να δείτε αποτελέσματα στη σιλουέτα σας. Επίσης, προτιμήστε το ψωμί σίκαλης που έχει τη σίκαλη σαν πρώτο συστατικό και τουλάχιστον 5 γραμμάρια φυτικών ινών σε κάθε φέτα.