Πώς να απολαύσετε τα φρούτα με διαφορετικούς τρόπους

salata-frouta-laxanika
ΤΡΙΤΗ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ξέρετε ότι είναι υγιεινά και σας κάνουν καλό, αλλά σας δυσκολεύει η κατανάλωσή τους; Δείτε πώς αλλιώς θα μπορούσατε να βάλετε τα φρούτα στη διατροφή σας.

Ένα μήλο την ημέρα μπορεί να κάνει το γιατρό πέρα, αλλά αν το τρώτε κάθε μέρα, θα το βαρεθείτε και θα το βγάλετε σιγά-σιγά από τη διατροφή σας, όπως και τα υπόλοιπα φρούτα. Αν ήδη οι υγιεινές αυτές διατροφικές επιλογές δεν πρωταγωνιστούν στη διατροφή σας, καθώς σας έχουν κουράσει γευστικά, δείτε πώς μπορείτε να τις απογειώσετε και να τις ξαναβάλετε στη διατροφή σας, λαμβάνοντας τις θερμίδες τους και τα θρεπτικά τους συστατικά.

Πάρτε φρούτα της αρεσκείας σας και κόψτε τα σε κύβους που να γεμίζουν 2 φλιτζάνια. Ανακατέψτε τα με μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι, κόλιαντρο, κόκκινη πιπεριά, λίγο τσίλι, ελαιόλαδο, χυμό lime, αλάτι και πιπέρι. Μόλις δημιουργήσατε ένα πολύ υγιεινό και γευστικό γεύμα που περιέχει πολύ περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία από ένα σκέτο φρούτο και σας χαρίζει τη γεύση που αναζητούσατε.

Μπορείτε, επίσης, να προσθέτετε καθημερινά φρούτα στην πράσινη σαλάτα ή να τα συνδυάζετε με τα δημητριακά σας ή το γιαούρτι σας στο πρωινό. Κι αν λιγουρεύεστε επιδόρπιο, λιώστε λίγη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτήξτε μέσα κομματάκια φρούτου. Βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και απολαύστε. Δοκιμάστε, επίσης, να προσθέτετε αποξηραμένα φρούτα στα κέικ ή τα μάφιν σας.