Πώς να χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι σαν… καρύκευμα

giaourti-sos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Εκτός από το να του προσθέσετε λίγο μέλι και να το καταναλώσετε σαν βραδινό, μπορείτε να το βάλετε στη μαγειρική σας και μάλιστα με επιτυχία.

Στο πρωινό ή στο βραδινό σας γεύμα ήταν πάντα πρωταγωνιστής, ενώ αποτελεί μια πολύ καλή, εύκολη και γρήγορα λύση για σνακ. Ακόμη κι αν είστε κουρασμένοι από τη δουλειά και δεν έχετε κουράγιο για τίποτα, ένα κουτάλι, λίγο γιαούρτι, μερικά φρούτα και μέλι μπορούν άνετα να σας χαρίσουν ένα απόλυτα χορταστικό και υγιεινό σνακ.

Εκτός από τις παραπάνω επιλογές, όμως, το γιαούρτι μπορεί να μπει δυναμικά στη μαγειρική σας, να χαρίσει άρωμα στα πιάτα σας, να τους δώσει κρεμώδη υφή και να αλλάξει τον τρόπο που έχετε συνηθίσει κάποιες γεύσεις μέχρι σήμερα.

  • Αντικαταστήστε τη μαγιονέζα με αυτό και προσθέστε το στις σαλάτες, είτε είναι κοτοσαλάτες, τονοσαλάτες, με λαχανικά ή όσπρια.
  • Ταιριάξτε το σαν συνοδευτικό σε ένα πικάντικο πιάτο έτσι ώστε να φέρει ισορροπία. Ταιριάζει ιδανικά με πικάντικο ρύζι με κάρι ή πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου.
  • Χρησιμοποιήστε το σε ντιπ. Φτιάξτε δροσερό ντιπ με γιαούρτι, άνηθο, φέτα (100 γραμμάτια για 1 κούπα γιαούρτι) και μαϊντανό, ιδανικό για κεφτέδες ή προσθέστε του πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη και κύμινο (σε αναλογίες ¼ κουτ. του γλυκού) για να συνοδεύσετε τα λαχανικά ή το κρέας σας.
  • Χρησιμοποιήστε το σαν spread σε σάντουιτς, αναμειγνύοντάς το με ταχίνι. Θα δώσει διαφορετική γεύση σε ένα τόσο συνηθισμένο σνακ.