Οι 6 συνήθειες που προκαλούν ρυτίδες

gunaika-ston-kathrefti
ΤΡΙΤΗ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Οι ρυτίδες δεν έρχονται μόνο με τα χρόνια και το γήρας, αλλά και με μερικές κακές συνήθειες. Συνήθειες, κάποιες από τις οποίες δε το φανταζόσασταν καν, ότι έχουν τέτοια επίδραση, ενώ κάποιες άλλες, γνωρίζετε, ήδη, ότι κάνουν κακό στο δέρμα σας, αλλά και πάλι συνεχίζετε να τις εξασκείτε.

Ποιες από τις παρακάτω λοιπόν συνήθειες γνωρίζετε και ποιες από αυτές θα κόψετε άμεσα, πριν εμφανίσουν τα πρώτα σημάδια στο αλαβάστρινο πρόσωπό σας;

Μασάτε τσίχλες
Η διαρκής εναλλαγή του σχήματος του στόματός σας, κάθε φορά που μασάτε τσίχλα, βοηθάει στο σχηματισμό μικρών ρυτίδων, με κατιούσα κατεύθυνση στις άκρες του στόματος και των χειλιών σας. Και επειδή αυτές οι μικροσκοπικές ρυτίδες είναι δύσκολο να εξαφανιστούν στη συνέχεια, καλό θα ήταν να μη δημιουργηθούν εξαρχής. Αν λοιπόν, θέλετε δροσερή αναπνοή δοκιμάστε μέντες χωρίς ζάχαρη ή στοματικό διάλυμα, αλλά αποφύγετε τελείως τις τσίχλες.

Κοιμάστε μπρούμυτα
Όταν κοιμάστε μπρούμυτα «τσαλακώνετε» το πρόσωπό σας, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την εμφάνιση ρυτίδων. Γι’ αυτό το λόγο η καλύτερη στάση για να κοιμηθείτε με τις λιγότερες συνέπειες στη νεότητά σας, είναι ανάσκελα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο δέρμα, όχι μόνο να μην «τσαλακωθεί» αλλά και να «ισιώσει» καλύτερα.
Βοηθητικά, ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας, θα σας αποτρέψει, κατά τη διάρκεια της νύχτας να γυρίσετε μπρούμυτα, ενώ μια σατέν μαξιλαροθήκη θα μειώσει το εφέ της ζάρας, αν, παρά ταύτα, επιμένετε να κοιμάστε μπρούμυτα.

Καπνίζετε
Οι λόγοι να κόψετε το κάπνισμα είναι πολλοί και αν δεν σας έχει κάνει κανείς από αυτούς να το κόψετε, ίσως η επίδραση του καπνού στο δέρμα σας, να είναι αυτό που θα σας πείσει.
Το κάπνισμα, λοιπόν, πέρα από όλα τα αρνητικά του, προκαλεί και πρόωρη γήρανση, καθώς εμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, περιορίζοντας έτσι την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών στοιχείων που χρειάζονται τα κύτταρα για να διατηρήσουν την υγεία τους και να αναπαραχθούν. Επιπλέον, ο καπνός του τσιγάρου προκαλεί διάσπαση της ελαστίνης του δέρματος, ενώ το συνεχές σούφρωμα των χειλιών, σίγουρα δε λειτουργεί υπέρ σας.

Τρώτε πολλή ζάχαρη
Τα πολλά γλυκά βλάπτουν, όχι μόνο τη σιλουέτα σας, αλλά και το δέρμα σας. Η αυξημένη κατανάλωση της ζάχαρης προκαλεί προβλήματα στην παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης του δέρματος, αλλά και στις ίνες που διατηρούν την επιδερμίδα σας λεία και σφιχτή. Φροντίστε λοιπόν, την εικόνα σας σε πολλά επίπεδα, περιορίζοντας σημαντικά την κατανάλωση ζάχαρης.

Δε βάζετε αντηλιακή κρέμα
Ο ήλιος είναι πάντα εκεί, χειμώνα – καλοκαίρι και αφού είναι αυτός εκεί θα πρέπει... κάπου εκεί να υπάρχει πάντα και ένα αντηλιακό. Ακόμα και αν πηγαίνετε κάπου με το αυτοκίνητο, καλό είναι να βάζετε αντηλιακό και να μην ξεχνάτε την αναγκαιότητα της προστασίας κάθε μέρα και όχι μόνο τους τρεις μήνες του καλοκαιριού. Μπορεί να σας φαίνεται παράταιρο να βάζετε αντηλιακό στο καταχείμωνο, αλλά θα σας κακοφανούν περισσότερο οι ρυτίδες που θα έχει προκαλέσει η ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα σας.

Ασχολείστε συνέχεια με το smartphone σας
Μπορεί τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας να είναι πολλά και πολύτιμα, αλλά μαζί με αυτά έρχονται και κάποια αρνητικά στοιχεία, όπως είναι οι ρυτίδες που σχηματίζονται στο λαιμό μας, καθώς περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας, κοιτάζοντας χαμηλά την οθόνη του tablet ή του smartphone.
Χωρίς να προτείνεται, φυσικά, η απαγόρευση της χρήσης της τεχνολογίας από τη ζωή σας, προσπαθήστε, έστω να κάνετε πιο σωστή χρήση και να κοιτάτε τις οθόνες από καλύτερη γωνία, ώστε τουλάχιστον να αποφύγετε τις βλάβες στην εικόνα σας.