Τι να φάτε για ενέργεια, δύναμη στους μυς και γερά οστά

prasina-laxanika-xumos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η έλλειψη σε μαγνήσιο στον οργανισμό σας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τους πονεμένους μυς και τη λιγοστή ενέργεια. Μπορείτε, όμως, να αναπληρώσετε το κενό μέσω της διατροφής.

Δυστυχώς πολλοί είναι οι ενήλικες εκεί έξω που παρουσιάζουν έλλειψη μαγνησίου και δεν το γνωρίζουν, η αυξημένη κούραση, όμως, και οι πόνοι/σπασμοί των μυών αποτελούν κοινά συμπτώματα αυτής της έλλειψης και αν διαπιστώνετε κάτι τέτοιο, χρειάζεται να πάρετε τα μέτρα σας. Αν, μάλιστα, γυμνάζεστε, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα έλλειψης μαγνησίου, μέσω του ιδρώτα.

Το μαγνήσιο, όμως, είναι ένα πολύ σημαντικό θρεπτικό συστατικό που χρειαζόμαστε για να ανεβάσουμε τα επίπεδα ενέργειας στην καθημερινότητά μας, να μειώσουμε τον πόνο των μυών μετά την άσκηση, να καταπολεμήσουμε το στρες, να προστατέψουμε την καρδιά και να χαρίσουμε δύναμη και υγεία στα οστά.

Αν δεν θέλετε να στραφείτε στα συμπληρώματα, μερικές προσθήκες στη διατροφή σας μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτής της σημαντικής έλλειψης. Αν και στο έδαφος πλέον –άρα και στο φαγητό μας- το μαγνήσιο είναι λιγότερο από κάποτε, μπορείτε να αυξήσετε την πρόσληψή του καταναλώνοντας σκούρα, φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, κατσαρό λάχανο, μπρόκολο, λάχανο, μαρούλι, ρέβα κ.ά.), αμύγδαλα, κάσιους, καρύδια, σπόρους (λινάρι, σουσάμι κ.λπ), φύκια και σκούρα σοκολάτα κακάο.

Μια επίσης καλή ιδέα είναι οι πράσινοι χυμοί λαχανικών, όπου μπορείτε να αναμείξετε διάφορα λαχανικά και να προσθέσετε λίγο… κακάο για έξτρα δόσεις μαγνησίου.