Πώς να φτιάξετε τα τέλεια αβγά σκραμπλ με 3 τρόπους

scrambled-eggs-abga-skrampl
ΤΡΙΤΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ακούτε γι’ αυτά, αλλά δεν έχετε επιχειρήσει ποτέ να τα φτιάξετε, μένοντας στην κλασική ομελέτα; Διαλέξτε έναν από τους παρακάτω τρόπους και απολαύστε τέλεια αβγά σκραμπλ εύκολα και γρήγορα.

Τα αβγά σκραμπλ είναι ένα πιάτο που φτιάχνεται εύκολα, καταναλώνεται κατά κόρον σε Βρετανία και Η.Π.Α., κυρίως στο πρωινό ή το brunch, και ήρθε η ώρα να το βάλετε κι εσείς στο διατροφικό πλάνο σας.

Ο τρόπος να τα φτιάξετε είναι πολύ απλός και αν όλα γίνουν σωστά, το αβγά σκραμπλ βγαίνουν τόσο απολαυστικά που θα σας γίνουν συνήθεια.

Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε είναι… αβγά, βούτυρο κι ένα τηγάνι. Έτοιμοι; Πάμε!

Η αργή μέθοδος: για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα
Σπάστε τα αβγά σας (συνήθως 4) μέσα σε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί με 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος. Ζεστάνετε το αντικολλητικό τηγάνι σας σε χαμηλή φωτιά και λιώστε σε αυτό μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Προσθέστε τα χτυπημένα αβγά με την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και φροντίστε να τα ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Θέλετε τα αβγά σας να μαγειρευτούν αργά, γι’ αυτό αν αρχίσουν να κολλάνε, χαμηλώστε αμέσως τη φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μοιάζουν με πουτίγκα και τα κομμάτια αβγού να είναι πολύ μικρά, δηλαδή το μείγμα να μοιάζει περισσότερο με σούπα. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά λίγο πριν να είναι έτοιμα και ρίξτε λίγο αλάτι.

Τα αβγά με αυτή τη μέθοδο βγαίνουν απαλά, πλούσια και μπορείτε να τα φάτε απευθείας από το μπολ, απολαμβάνοντας ένα σούπερ τονωτικό πρωινό.

Η «ατίθαση» μέθοδος: για πιο ανάμεικτο αποτέλεσμα
Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο, αφήνοντας το να λιώσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Σπάστε ένα αβγό μέσα σε ένα μπολ (χωρίς να το διαλύσετε) και αφήστε το να γλιστρήσει στο τηγάνι σας ολόκληρο. Επαναλάβετε με όσα αβγά επιθυμείτε. Όταν περάσετε όλα σας τα αβγά στο τηγάνι, χτυπήστε προσεκτικά τα ασπράδια μέχρι να μαγειρευτούν και να πήξουν, αφήνοντας τους κρόκους ανέπαφους. Μόλις γίνουν, βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά, «σπάστε» τους κρόκους και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Πασπαλίστε τους λίγο αλάτι και πιπέρι.

Με αυτή τη μέθοδο, παίρνετε το καλύτερο αποτέλεσμα που συνδυάζει σκραμπλ και τηγανητά αβγά: καλομαγειρεμένα ασπράδια και πλούσιους, υγρούς κρόκους, όλα μαζί σερβιρισμένα μαζί με ψωμί του τοστ.

Η κλασική μέθοδος: για αφράτα αβγά με μεγάλα κομμάτια
Σπάστε τα αβγά σας σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα με αναδευτήρα. Πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι και λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα αβγά σας και αφήστε τα για μερικά δευτερόλεπτα πριν τα πειράξετε. Στη συνέχεια αρχίστε να τα σπρώχνετε προς το κέντρο, σταματώντας για μερικά δευτερόλεπτα και ξεκινώντας μετά από λίγο. Συνεχίστε την ίδια τακτική μέχρι να δημιουργηθούν μεγάλα, αφράτα κομμάτια αβγού στο κέντρο του τηγανιού. Όταν τα κομμάτια είναι έτοιμα, αλλά είναι ακόμη σχετικά ρευστά, βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά κι αφήστε τα να μαγειρευτούν για λίγο ακόμη μέχρι να τα μεταφέρετε στο πιάτο σας.

Με αυτή τη μέθοδο έχετε την κλασική μορφή των αβγών σκραμπλ και ίσως την πιο εύκολη, αλλά εξίσου γευστική!