Δοκιμάστε ένα υπέροχο, υγιεινό γεύμα με κουνουπίδι

kounoupidi
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ακόμη κι αν δεν είστε λάτρεις του λαχανικού αυτού, δείτε πώς να το μαγειρέψετε ολόκληρο και να το λατρέψετε.

Το ψήσιμο ενός ολόκληρου κουνουπιδιού δεν είναι καινούργια ιδέα, η παρακάτω συνταγή, όμως, θα σας πείσει να το δοκιμάσετε κι εσείς στη δική σας κουζίνα.

Θα χρειαστείτε:
1 ολόκληρο κουνουπίδι χωρίς τα πράσινα φύλλα
1 κουταλιά της σούπας φουντουκέλαιο
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
Λίγο κρόκο Κοζάνης
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
Λίγο πιπέρι
¼ του φλιτζανιού γάλα καρύδας
½ του φλιτζανιού μαϊντανό
1/3 του φλιτζανιού ψητά αμύγδαλα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βάλτε το κουνουπίδι σε ένα ταψί με ψηλά τοιχώματα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα, όπως και το σαφράν. Περιχύστε το μείγμα πάνω στο κουνουπίδι σας και τρίψτε το πάνω του με τα χέρια σας, έτσι ώστε να πάει παντού. Πασπαλίστε αλάτι και πιπέρι και ψήστε για 45 λεπτά. Βγάλτε το από το φούρνο και προσθέστε το γάλα καρύδας και ¼ του φλιτζανιού νερό και ψήστε για ακόμη 10-15 λεπτά. Πριν το σερβίρετε, προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα αμύγδαλα και κόψτε το σε τέταρτα. Σερβίρετέ το ζεστό και απολαύστε!