3 διαφορετικοί τρόποι για να φτιάξετε ποπ κορν

pop-korn
ΤΡΙΤΗ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Συνοδεύουν κάθε σας κινηματογραφική βραδιά, αλλά αποτελούν κι ένα σνακ που μπορείτε να φάτε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Ας το εμπλουτίσουμε!

Σίγουρα τα κλασικά ποπ κορν με το βούτυρο αποτελούν το απόλυτο σνακ την ώρα που πατάτε play σε μια ταινία ή βρίσκεστε στον κινηματογράφο, ο κορεσμός, όμως, δεν αργεί να έρθει, αφού την ίδια γεύση πάντα καταλήγουμε να τη βαριόμαστε, ακόμη κι αν βρίσκεται στις αγαπημένες μας.

Γι’ αυτό, φροντίσαμε να συγκεντρώσουμε διάφορες ιδέες τις οποίες μπορείτε να αξιοποιήσετε όταν φτιάχνετε ποπ κορν και να εμπλουτίσετε τη γεύση τους, είτε σας αρέσουν πιο γλυκά, είτε πιο αλμυρά κ.ο.κ.

Προτού ξεκινήσουμε, σας προειδοποιούμε: οι παρακάτω γεύσεις είναι άκρως εθιστικές!

Πίτσα-ποπ κορν
Ποπ κορν και πίτσα μαζί; Γίνεται! Θα χρειαστείτε: ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 6 κουταλιές της σούπας ποπ κορν, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 3 κουταλιές της σούπας πέστο λιαστής ντομάτας, ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, ½ κουταλάκι του γλυκού, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σκόρδου, 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο multi, 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη πιπεριά, ¼ του φλιτζανιού τυρί τριμμένο, 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό. Εκτέλεση: Βάλτε το λάδι και το ποπ κορν σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, κλείστε το καπάκι, κινήστε τη και συνεχίστε να την κινείτε. Μαγειρέψτε το ποπ κορν μέχρι να αρχίσει να σταματάει να πετάγεται, φτάνοντας στα 3-4 δευτερόλεπτα από το ένα πέταγμα στο άλλο και τότε βάλτε το σε ένα μετρίου μεγέθους μπολ. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέστε το πέστο ντομάτας, αφήνοντας για 2-3 λεπτά. Σε ένα άλλο μικρό μπολ, αναμείξτε τη ρίγανη, το αλάτι σκόρδου, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και αφήστε το στο πλάι. Περιχύστε το βούτυρο με το πεστο στα ποπ κορν και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα. Στη συνέχεια, προσθέστε και το μείγμα με τη ρίγανη και τα υπόλοιπα, αφήνοντας για το τέλος το τυρί και τον βασιλικό.

Ποπ κορν με τυρί και μανιτάρια
Φτιάξτε ένα φουλ γεύμα με φυτικές ίνες και πρωτεΐνη στο λεπτό! Θα χρειαστείτε: ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια porcini, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι κοσέρ, 4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο, 1 φλιτζάνι τυρί gruyere (ή άλλο της αρεσκείας σας) τριμμένο και 7 κουταλιές της σούπας ποπ κορν. Εκτέλεση: Φτιάξτε το ποπ κορν όπως στην παραπάνω συνταγή και χτυπήστε ή αλέστε τα μανιτάρια μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέστε στο μείγμα το μαϊντανό και το αλάτι και χτυπήστε το πάλι. Λιώστε το βούτυρο και περιχύστε το στα ποπ κορν, ανακατεύοντάς τα και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα με τα μανιτάρια και το μαϊντανό και τέλος το τριμμένο τυρί.

Ποπ κορν με σοκολάτα
Αλμυρό και γλυκό μαζί: ο απόλυτος πειρασμός! Θα χρειαστείτε: ½ φλιτζάνι ποπ κορν, 100 γραμμάτια λευκή σοκολάτα, 150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, λίγο αλάτι. Εκτέλεση: Φτιάξτε τα ποπ κορν όπως στις παραπάνω συνταγές και μόλις είναι έτοιμα, απλώστε τα σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα και πασπαλίστε τους λίγο αλάτι. Λιώστε τη σοκολάτα –και τη λευκή και τη μαύρη- σε μπεν μαρί και όταν είναι έτοιμη, περιχύστε τη στα ποπ κορν σας και ανακατέψτε με τα χέρια σας για να πάει παντού. Αφήστε λίγη ώρα να κρυώσει και είστε έτοιμοι!