Φτιάξτε το τέλειο σοκολατένιο φιστικοβούτυρο σε 15 λεπτά

sokolata-pralina
ΤΡΙΤΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Σας αρέσει το φιστικοβούτυρο; Σας αρέσει και η σοκολάτα; Δείτε πώς θα τα απολαύσετε μαζί σε μια εύκολη, γλυκιά συνταγή.

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε μόνοι σας ένα γκουρμέ, σοκολατένιο φιστικοβούτυρο, το οποίο μπορείτε να βάλετε σε ένα γυάλινο δοχείο και να έχετε για ώρα ανάγκης, όπως π.χ. όταν θέλετε απεγνωσμένα κάτι γλυκό. Αλείψτε το σε ψωμί του τοστ, σε βάφλα, χρησιμοποιήστε το σαν ντιπ για μπισκότα και απολαύστε το κάθε στιγμή, πάντα, όμως με μέτρο, καθώς οι θερμίδες του σε 2 κουταλάκια του γλυκού ξεπερνούν τις 200.

Θα χρειαστείτε (για 2 φλιτζάνια): ½ φλιτζάνι ημίγλυκα σοκολατένια τσιπς, 1½  φλιτζάνι φιστικοβούτυρο, ¼ του φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη, ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ, 1 κουταλάκι του γλυκού καυτό νερό.

Εκτέλεση:
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήστε τη να κρυώσει μέχρι να είναι λίγο ζεστή, αλλά ακόμη ρευστή. Αδειάστε τη σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το φιστικοβούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τον καφέ με το καυτό νερό μέχρι να διαλυθεί και προσθέστε το στο μείγμα, ανακατεύοντας. Βάλτε το σε γυάλινα δοχεία, σφραγίστε το κι όταν έρθει η ώρα, χρησιμοποιήστε το σαν spread στο ψωμί, στα κουλουράκια, στα κράκερς ή σαν γέμιση σε κέικ.