Χαρίστε το άρωμα (και τα οφέλη) του άνηθου στο φαγητό σας

salata-anithos
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Το άρωμα του άνηθου δεν είναι το μοναδικό του πλεονέκτημα, αφού έχει διάφορες θετικές επιδράσεις στον οργανισμό σας.

Αν ψάχνετε κάτι να προσθέσετε στο κρέας ή θέλετε να φτιάξετε εναλλακτικούς κεφτέδες με μπόλικο άρωμα, ο άνηθος είναι το βότανο που ψάχνατε. Εκτός του ότι θα εμπλουτίσει τη γεύση του πιάτου σας, ο άνηθος διαθέτει κάποιες ουσίες, τα φαινυλοπροπανοειδή, οι οποίες έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Συγκεκριμένα, έχουν αντιμικροβιακή δράση, δρώντας κατά των μικροβίων που μπορεί να «εισβάλλουν» στον οργανισμό μας, ενώ ταυτόχρονα ο άνηθος καταπολεμά και την κατακράτηση υγρών, όπως και την παχυσαρκία, με τη διουρητική του δράση, ενώ οι σπόροι του δρουν κατά των αερίων της κοιλιάς.

Ο άνηθος κάνει καλό και στην κακοσμία του στόματός σας, αν μασήσετε τους σπόρους του, κι όταν αρωματίζετε τα φαγητά σας, φροντίστε να τον προσθέτετε λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα, γιατί ο βρασμός τον καταστρέφει.