Τα 10 μυστικά του νυχτερινού beauté

gunaika-ston-kathrefti
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Αφιερώνετε, λίγα λεπτά από τη βραδινή σας ρουτίνα στη φροντίδα του προσώπου σας και απολαύστε τα αποτελέσματα αυτής την επόμενη μέρα και σε βάθος χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το δέρμα σας δέχεται ηλιακή ακτινοβολία, σκόνη, καυσαέρια και πλήθος χημικών, που το ταλαιπωρούν και το κουράζουν.
Πριν, λοιπόν, αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα αυτής της κακομεταχείρισης, εκμεταλλευτείτε τη νύχτα για να επανορθώσετε τη ζημιά της ημέρας και να βοηθήσετε τη διαδικασία της αναζωογόνησης, που ούτως ή αλλιώς συμβαίνει, όταν εσείς ...κοιμάστε.

Αφιερώνετε, λοιπόν, λίγα λεπτά από τη βραδινή σας ρουτίνα στη φροντίδα του προσώπου σας και απολαύστε τα αποτελέσματα αυτής την επόμενη μέρα και σε βάθος χρόνου.

Αφαιρείτε πάντα το μακιγιάζ
Αν θέλετε να επιβραδύνετε την έλευση του γήρατος, θα πρέπει κι εσείς να καθυστερείτε τον ύπνο σας για μερικά λεπτά και να αφαιρείτε κάθε βράδυ, παρά την κούραση και τη νύστα σας, το μακιγιάζ σας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα αναζωογονείται και οι πόροι βρίσκουν την ευκαιρία να αναπνεύσουν, γι’ αυτό αν  τους στερήσετε αυτή την ευκαιρία, μη αφαιρώντας το make-up, το κραγιόν, τη μάσκαρα, τη σκιά ματιών, θα καταλήξετε σύντομα με σημάδια στο πρόσωπο, ανομοιομορφία στον τόνο του δέρματος και πολλά σπυράκια.

Μην ξεχνάτε το τόνερ
Το ντεμακιγιάζ, ωστόσο, δεν αρκεί για την ενίσχυση της αναδόμησης του δέρματος και η ανάγκη για τη χρήση τόνερ είναι εξίσου πρωτεύουσα. Το τόνερ, ισορροπεί τα επίπεδα του pH στο δέρμα και βοηθάει στο βαθύ καθαρισμό του.
Ένα φυσικό και εξαιρετικό τόνερ είναι το ροδόνερο, του οποίου οι ενυδατικές και καθαρτικές ιδιότητες το κάνουν θαυματουργό για την υγεία και λάμψη του δέρματος. Απλώστε με λίγο βαμβάκι και αφήστε το να στεγνώσει μόνο του, ενώ αν επιλέξετε κάποιο τόνερ του εμπορίου, προτιμήστε κάποιο που δεν έχει στη σύστασή του αλκοόλ.

Βάλτε κρέμα χεριών
Κάθε βράδυ πλένετε καλά τα χέρια σας, με ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι, στεγνώνετέ τα ταμποναριστά και κάντε χρήση μιας μυρωδάτης κρέμας χεριών. Επιλέξτε μια λιπαρή κρέμα για να διατηρήσουν τα χέρια σας την ενυδάτωσή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ μαζί με αυτά θα επωφεληθούν και τα νύχια σας. Επιπλέον, προστατεύετε έτσι τα δάχτυλά σας, από την εμφάνιση παρανυχίδων, ενώ το δέρμα των χεριών σας διατηρεί, για περισσότερο, την ελαστικότητα και νεανική του εμφάνιση.

Και κρέμα ματιών
Λαμβάνοντας υπόψη, πως οι πρώτες ρυτίδες εμφανίζονται στην περιοχή των ματιών, αντιλαμβάνεστε και τη σημασία της σωστής και επιμελούς περιποίησής τους. Αφού λοιπόν, αφαιρέσετε όλο το μακιγιάζ από την περιοχή, περιποιηθείτε τη με μια κρέμα ματιών, η οποία θα ενυδατώσει, ξεπρήξει και απομακρύνει από την ευαίσθητη περιοχή τους μαύρους κύκλους.
Επιλέξτε μια ελαφριά κρέμα, με καφεΐνη και αντιοξειδωτικά στη σύστασή της και εφαρμόστε τη απαλά και με κατεύθυνση από το εσωτερικό των ματιών προς τις εξωτερικές γωνίες.

Βουρτσίστε τα δόντια σας
Αφού τελειώσετε με το βραδινό σας, βουρτσίστε καλά και καθαρίστε με οδοντικό νήμα τα δόντια σας. Χρησιμοποιείτε καλύτερα μια ήπια οδοντόβουρτσα και μετά από κάθε καθαρισμό με το νήμα, ξεπλένετε με ζεστό νερό το στόμα σας. Η περιποίηση της στοματικής υγιεινής θα σας προστατέψει από μικρόβια και χαλασμένα δόντια, ενώ θα σας εξασφαλίσει καθαρή αναπνοή το επόμενο πρωί.
Έχετε, ωστόσο, υπόψη σας, να καθυστερείτε για 30 περίπου λεπτά το βούρτσισμα, αν στο γεύμα σας καταναλώσατε κάτι όξινο, καθώς έτσι θα εμποδίσετε την περαιτέρω διάβρωση του σμάλτου, που προκαλείται ήδη μερικώς από το όξινο στοιχείο.

Βάλτε κρέμα και στα πόδια σας
Τα υγιή και περιποιημένα πόδια είναι και αυτά κομμάτι της συνολικής ομορφιάς σας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να φροντίζετε και αυτά πριν πέσετε για ύπνο. Αφού τα καθαρίσετε με ζεστό νερό και τα στεγνώσετε ταμποναριστά, απλώστε σε αυτά μια λιπαρή κρέμα ποδιών και φορέσετε ένα ζευγάρι κάλτσες.
Οι  κάλτσες θα φροντίσουν τη διαρκέστερη επίδραση της κρέμας, ενώ αν έχετε το χρόνο και τη διάθεση, δοκιμάστε να κάνετε κυκλικό μασάζ στις πατούσες σας για χαλάρωση και ποιοτικότερο ύπνο.

Πιάστε τα μαλλιά σας
Για το όφελος μαλλιών και προσώπου, είναι προτιμότερο να κοιμάστε με τα μαλλιά πιασμένα σε μια χαλαρή αλογοουρά. Αφού, λοιπόν, τα βουρτσίσετε με απαλές κινήσεις, μαζέψτε τα σε ένα χαλαρά δεμένο κότσο. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε την επαφή της τρίχας, που είναι λιπαρή και με μικρόβια, με το πρόσωπό σας, που προηγουμένως έχετε καθαρίσει διεξοδικά.
Περιορίζετε έτσι την εμφάνιση δερματικών μολύνσεων, ακόμα και εξάρσεις της ακμής.

Ενεργοποιήστε τον υγραντήρα
Η σημασία του υγραντήρα δωματίου είναι ιδιαίτερα αυξημένη την περίοδο του χειμώνα, καθώς η υγρασία που παρέχει στο χώρο φροντίζει για ένα λιγότερο ξηρό, πιο απαλό και με λιγότερα εκζέματα και άλλες παθήσεις, δέρμα.

Χρησιμοποιείτε μεταξωτές μαξιλαροθήκες
Η απαλή υφή μιας μεταξωτής ή σατέν μαξιλαροθήκης θα ωφελήσει σημαντικά την υγεία και της επιδερμίδας και των μαλλιών σας. Το καθαρό μετάξι περιέχει φυσικές πρωτεΐνες και αμινοξέα, τα οποία ενισχύουν τη λάμψη και νεανικότητα της επιδερμίδας, ενώ ακόμα αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων και σημαδιών που προκαλούνται, όταν κοιμάστε μπρούμυτα σε μια βαμβακερή μαξιλαροθήκη. Τα δε μαλλιά σας, είναι ελεύθερα να μετακινηθούν και να «σπάσουν» λιγότερο, όπως θα συνέβαινε με μια βαμβακερή μαξιλαροθήκη.

Κοιμηθείτε καλά
Αφού έχετε κάνει όλες τις απαιτούμενες προετοιμασίες, έχει έρθει η ώρα να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε τον ύπνο που αξίζετε, καθώς ο ποιοτικός και επαρκής ύπνος είναι μεγίστης σημασίας για την ανασυγκρότηση του οργανισμού και το πόσο λαμπερές και ξεκούραστες θα δείχνετε την επόμενη μέρα.
Θα αντιληφθείτε καλύτερα τη σημαντικότητα του καλού, 8ωρου ύπνου, αν αναλογιστείτε πως επηρεάζει η έλλειψη αυτού το πρόσωπο και την υγεία σας, καθώς σημάδια πρόωρης γήρανσης, μαύροι κύκλοι, θαμπή επιδερμίδα και έλλειψη ενέργειας την επόμενη μέρα, είναι μερικές από τις ανεπιθύμητες συνέπειες.
Εξασφαλίστε, λοιπόν, στον εαυτό σας 8 ώρες ύπνου, αποφεύγοντας την κατανάλωση καφέ από το απόγευμα και ύστερα, κλείνοντας τις ψηφιακές συσκευές από νωρίς και  κάνοντας ένα ζεστό και χαλαρωτικό μπάνιο.