Πώς να φτιάξετε νόστιμα σάντουιτς με 10 κόλπα

santouits
ΤΡΙΤΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Τα παίρνουμε στη δουλειά, τα καταναλώνουμε σαν σνακ, είναι εύκολα, πρακτικά και νόστιμα. Κι όμως! Μπορούμε να τα… απογειώσουμε με 10 πανεύκολα τρικ!

Αν το καλοσκεφτείτε, τα σάντουιτς είναι ένα ολόκληρο γεύμα, που μπορούμε να ετοιμάσουμε σε 2 λεπτά και να το φάμε οπουδήποτε. Είναι, δηλαδή, απόλυτα πρακτικά και μπορούμε εύκολα να συμπεριλάβουμε τροφές από όλες τις ομάδες, από λαχανικά μέχρι γαλακτοκομικά και από κρεατικά μέχρι δημητριακά.

Πολλές φορές, όμως, η γεύση τους χαλάει για διάφορους λόγους ή βαριόμαστε τα ίδια και τα ίδια και τα απαρνιόμαστε. Με τα παρακάτω 10 κόλπα, όμως, θα τους ξαναχαρίσετε τη χαμένη τους… αίγλη, στη στιγμή.

Βάλτε το ψωμί στη φρυγανιέρα με… κόλπο
Θέλετε το σάντουιτς να γίνει τραγανό, διατηρώντας και τη μαλακιά του υφή εσωτερικά; Βάλτε και τις 2 φέτες του ψωμιού στη μία θέση της φρυγανιέρας. Έτσι θα πετύχετε να είναι τραγανές στην εξωτερική τους πλευρά και μαλακές στην εσωτερική.

«Στραγγίξτε» το
Διώξτε την υγρασία και προστατέψτε το σάντουιτς από το να αποκτήσει την ενοχλητική υγρή αίσθηση που του χαλάει τη γεύση, στραγγίζοντας σε χαρτί κουζίνας π.χ. τις φέτες ντομάτας, καθώς ετοιμάζετε το υπόλοιπο σάντουιτς. Έτσι θα το απαλλάξετε από την υγρασία τους και τις επιπτώσεις της.

Δοκιμάστε άλλου τύπου… ψωμί
Φτιάξτε ένα διαφορετικό σάντουιτς, στο οποίο αντί για ψωμί του τοστ, θα χρησιμοποιήσετε βάφλα! Βάλτε τη γέμιση της αρεσκείας σας, γλυκιά ή αλμυρή, και απογειώστε το!

Φτιάξτε σάντουιτς-γίγα
Πάρτε μισό κιλό ψωμί ή μισή φρατζόλα και αρχίστε να κόβετε φέτες, όχι, όμως, μέχρι κάτω, αφήνοντας τη βάση του ψωμιού ανέπαφη. Στα ανοίγματα που δημιουργήθηκαν προσθέστε την αγαπημένη σας γέμιση με αλλαντικά, τυρί και βάλτε το για λίγο στο φούρνο. Προσθέστε τα λαχανικά και τη σος σας και είστε έτοιμοι!

Χρησιμοποιήστε τριμμένο τυρί
Μόλις ολοκληρώσετε το σάντουιτς, πασπαλίστε λίγο τριμμένο, κίτρινο τυρί που λιώνει εύκολα στην πάνω φέτα και βάλτε το στο φούρνο. Μαντέψτε τι θα γίνει!

Φτιάξτε τη δική σας σπιτική μαγιονέζα για τη γέμισή του
Ρίξτε σε ένα μπολ ένα αβγό και τον κρόκο από άλλο ένα (φροντίστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1 κουταλιά της σούπας ξίδι και χτυπήστε τα με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε 130ml ελαιόλαδο, σε χαμηλή ροή, καθώς χτυπάτε το μείγμα, βλέποντάς το να πήζει. Συνεχίστε το χτύπημα με άλλα 100 ml ελαιόλαδο και όταν σταματήσετε, προσθέστε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Τέλος, προσθέστε και το μισό χυμό ενός λεμονιού και ανακατέψτε λίγο ακόμη, μέχρι η γεύση του να γίνει όπως την επιθυμείτε. Βάλτε τη μαγιονέζα σε ένα μπολ, καλύπτοντάς τη με διάφανη μεμβράνη, και τοποθετήστε τη στο ψυγείο όπου διατηρείται περίπου 5 μέρες με 1 εβδομάδα.

Χρησιμοποιήστε την τοστιέρα… αλλιώς
Λιώστε στην τοστιέρα σας τυρί του τοστ μαζί με σπανάκι και χρησιμοποιήστε το όλο μαζί για μια τραγανή γέμιση.

Βάλτε τις σος στο σωστό σημείο
Μην απλώνετε τις σος απευθείας πάνω στο ψωμί, γιατί έτσι θα αποκτήσει πάλι υγρή αίσθηση. Προτιμήστε να τις προσθέτετε μέσα στις στρώσεις της γέμισης.

Αξιοποιήστε τα αποφάγια
Σας περίσσεψε χοιρινό ή κοτόπουλο από το προηγούμενο βράδυ; Κόψτε το σε μπουκίτσες, αναμείξτε το με λαχανικά και φτιάξτε μια υπέροχη γέμιση για το σάντουιτς που θα πάρετε στη δουλειά, γεμάτη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

Τελειοποιήστε το
Δεν το συνηθίζουν πολλοί, αλλά λίγο αλάτι και πιπέρι ή μυρωδικά και βότανα, όπως βασιλικός ή κόλιανδρος, είναι ικανά να απογειώσουν το σάντουιτς και να... ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σας.