Βρείτε πάλι την ισορροπία σας μετά τα… φαγοπότια σε 4 βήματα

nero-dipsa
ΤΡΙΤΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Αν χάσατε την αυτοσυγκράτησή σας και ξεφύγατε λίγο παραπάνω την Καθαρά Δευτέρα ή σας συμβαίνει συχνά μετά τα Σαββατοκύριακα και τα τριήμερα να το ρίχνετε… έξω, δείτε με ποια 4 βήματα μπορείτε να επανέλθετε.

Φάγατε λίγο παραπάνω; Διορθώστε την παρασπονδία σας σε 4 βήματα.

Βήμα 1: Γίνετε ρεαλιστές
Μην αγχώνεστε ότι η σιλουέτα σας θα αλλάξει και ότι πήρατε 5 κιλά με ένα γεύμα. Χρειάζονται περίπου 3,5 χιλιάδες θερμίδες για μισό κιλό σωματικού λίπους, οπότε εκτός κι αν έχετε καταναλώσει 4 σουβλάκια με πίτα και 9-10 ποτήρια κρασί, δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε.

Βήμα 2: Γίνετε τακτικοί με τα επόμενα γεύματά σας
Φάτε κανονικά το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό σας, καταναλώστε τα ενδιάμεσα σνακ σας και απλώς περικόψτε το μέγεθος της μερίδας σας. Έτσι θα διατηρήσετε το ρυθμό του μεταβολισμού σας και θα συνεχίσετε να «καίτε» θερμίδες.

Βήμα 3: Φάτε φρούτα και λαχανικά
Καταπολεμήστε το φούσκωμα και τη δυσπεψία που σας προκάλεσε η… κραιπάλη του Σαββατοκύριακου και της Καθαράς Δευτέρας με τις φυτικές ίνες που θα λάβετε από φρούτα και λαχανικά, βοηθώντας τον οργανισμό σας να επανέλθει γρήγορα. 

Βήμα 4: Πιείτε νερό
Φροντίστε να πίνετε 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα, έτσι ώστε να «ξεφορτωθείτε» την πλεονάζουσα ποσότητα νατρίου που οδηγεί σε κατακράτηση.