Τα λαχανικά συμβάλλουν στην υγεία των πνευμόνων

laxanika
ΤΡΙΤΗ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Όσοι ακολουθούσατε μέχρι σήμερα τις συμβουλές των ειδικών, εμπλουτίζοντας τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά, έχετε σίγουρο πλεονέκτημα στην υγεία των πνευμόνων σας. Εν μέσω, μάλιστα, πανδημίας Covid-19, οι υγιείς πνεύμονες σίγουρα έχουν μια σημασία παραπάνω.

Ποτέ δεν είναι αργά για να βάλετε τα λαχανικά για τα καλά στο τραπέζι σας και άλλος ένας λόγος που μπορεί να σας πείσει, εκτός από την υγεία του εντέρου και την καλύτερη σιλουέτα, είναι η υγεία των πνευμόνων.

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι καταναλώνουν τουλάχιστον μια μερίδα λαχανικών καθημερινά, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρκίνο των πνευμόνων κατά 50%, σε σχέση με αυτούς που έχουν… ξεγράψει τα λαχανικά από το διατροφικό τους πλάνο και τα καταναλώνουν αραιά. 

Καθώς τα λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, δρουν κατά των ελευθέρων ριζών και των επιδράσεών τους στους πνεύμονες, ωφελώντας σε ένα ποσοστό ακόμη και τους καπνιστές.

Για καλύτερα αποτελέσματα προσθέστε σε κάθε γεύμα σας λαχανικά και απολαύστε πλούσιες σαλάτες, κρατώντας τους πνεύμονές σας υγιείς για όσο το δυνατόν περισσότερο.