9 «γιατί» οι οργασμοί κάνουν καλό στην υγεία

trofes-seks
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Πέρα από το θέμα της σεξουαλικής ικανοποίησης, ο οργασμός μπορεί και προσφέρει ποικιλοτρόπως στην υγεία και τη διάθεσή σας, ώστε οι λόγοι να τον επιδιώκετε να είναι περισσότεροι του ενός και τόσο πειστικοί ώστε να μην πάψετε ποτέ να τον προσπαθείτε.

Προφανώς και δε χρειάζεστε άλλους εννέα λόγους για να συνεχίσετε την αναζήτησή σας για την απόλυτη ικανοποίηση στο σεξ, δεδομένου ότι ο ένας και μοναδικός λόγος (ο δέκατος) είναι η ευχαρίστηση, που σας προσφέρει αυτή η μοναδική στιγμή, που δένεστε περισσότερο με το σύντροφό σας.

Πέρα όμως από το θέμα της σεξουαλικής ικανοποίησης, ο οργασμός μπορεί και προσφέρει ποικιλοτρόπως στην υγεία και τη διάθεσή σας, ώστε οι λόγοι να τον επιδιώκετε να είναι περισσότεροι του ενός και τόσο πειστικοί ώστε να μην πάψετε ποτέ να τον προσπαθείτε.

1.Ένας καλός οργασμός κάνει πολύ καλό στον πονοκέφαλο. Αν λοιπόν, έχετε ημικρανίες ή ένας πονοκέφαλος δε σας αφήνει να κοιμηθείτε, πριν καταφύγετε στα φάρμακα, δοκιμάστε να έρθετε πιο κοντά με το σύντροφό σας και με τη βοήθεια εκείνου θα ανακουφιστείτε -κατά ένα μεγάλο ποσοστό- από την ταλαιπωρία του πόνου.

2.Το σεξ, εκτός από την περίπτωση του πονοκεφάλου δρα αναλγητικά και σε άλλους πόνους καθώς κατά τη διάρκεια του οργασμού απελευθερώνεται η οξυτοκίνη, η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί την παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες έχουν τη δύναμη να σας ανακουφίσουν από τους πόνους, διαφόρων αιτιών.

3.Μην ξεχνάτε πως ένας οργασμός, μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς τη συμβολή ενός παρτενέρ, καθώς μπορεί το σεξ να είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα σε μια σχέση, αλλά αν δεν έχετε σχέση, δε χρειάζεται να στερείστε τα πολλά πλεονεκτήματα του οργασμού. Δοκιμάστε μόνες σας και δεν θα χάσετε.

4.Αντιληφθείτε τον οργασμό σαν ένα υποκατάστατο πολυβιταμινών, αφού σύμφωνα με σχετική πανεπιστημιακή έρευνα το σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα ενισχύει το ανοσοποιητικό.

5.Ένας οργασμός ακόμα, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην υγεία της σχέσης σας, καθώς οι γυναίκες που απολαμβάνουν έναν καλό οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, έχουν θετικότερα συναισθήματα και πιο καλή διάθεση απέναντι στους συντρόφους τους, από εκείνες που τελειώνουν το σεξ, «άπραγες» και ανικανοποίητες.

6.Αν μια μέρα καταφέρετε και ξυπνήσετε πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι, μη χάσετε τη μοναδική και –ομολογουμένως- σπάνια ευκαιρία να κάνετε πρωινό σεξ με το σύντροφό σας. Πέρα του ωραίου τρόπου να ξεκινήσετε την ημέρα σας, καταφέρνει να σας ανεβάσει τη διάθεση και να ενισχύσει τη δράση του ανοσοποιητικού σας για το υπόλοιπο της ημέρας.

7. Ένας από τους βασικότερους λόγους για να κάνει σεξ μια γυναίκα και να επιδιώκει την επιτυχή ολοκλήρωσή του, είναι το καλό που κάνει στην τακτικότητα της περιόδου της. Γυναίκες που ταλαιπωρούνται από δυσμηνόρροια και ασταθή κύκλο θα αντιληφθούν καλύτερα τη σημασία αυτού του πλεονεκτήματος.

8.Οι καλύτερες μέρες για να απολαύσετε τους καλύτερους οργασμούς είναι εκείνες στη μέση του κύκλου σας, όταν η κλειτορίδα διογκώνεται μέχρι 20% και είναι πιο δεκτική στα ερεθίσματα. Χρησιμοποιείτε, ωστόσο, πάντα προφύλαξη, στην περίπτωση που δεν είστε έτοιμη να γίνετε μητέρα και δεδομένης της επικινδυνότητας εκείνων των ημερών, και εκμεταλλευτείτε τις αλλαγές στο σώμα σας για έναν καλό οργασμό.

9.Υπάρχει μια θεωρία σύμφωνα με την οποία τα άτομα που έχουν ερωτική δραστηριότητα 4 φορές την εβδομάδα, δείχνουν 10 χρόνια νεότερα από την πραγματική τους ηλικία. Λαμβάνοντας υπόψη την καλή διάθεση και την ενίσχυση της φυσικής κατάστασης που προσφέρει, δεν έχουμε λόγο να μην πιστέψουμε τη θεωρία, αλλά αντιθέτως, μεγάλο κίνητρο για να επαληθεύσουμε τα πορίσματά της.