Πώς να βάλετε τη λαχανίδα στο πιάτο σας

katsaro-laxano-kale
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Έχουμε ήδη μιλήσει για τα οφέλη της λαχανίδας στη διατροφή μας, μένει τώρα να δούμε πώς θα το καταναλώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Με πλήθος βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων, η λαχανίδα (kale) πρέπει να βρίσκεται πάντα στην κουζίνα μας και να πρωταγωνιστεί στα πιάτα μας και τη διατροφή μας, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να την προσαρμόσετε στο διατροφικό σας πλάνο όπως πρέπει:

  • Προτιμήστε τα απαλά και φρέσκα φύλλα της στη σαλάτα
  • Κόψτε τσιπς και απολαύστε τα σαν υγιεινό σνακ μαζί με ξηρούς καρπούς
  • Προσθέστε το στα smoothies σας για να αυξήσετε τη διατροφική τους αξία
  • Χρησιμοποιήστε το μαζί και με άλλα λαχανικά για να φτιάξετε έναν υγιεινό χυμό
  • Ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος είναι στον ατμό. Δοκιμάστε επίσης και να τη σοτάρετε, αλλά αποφύγετε το βράσιμο, καθώς της στερεί τα θρεπτικά του συστατικά
  • Προτιμήστε τη βιολογική, για να είστε σίγουροι ότι δεν βάζετε στο πιάτο σας μικροβιοκτόνα

Προσέξτε:

  • Η λαχανίδα περιέχει μικρή, αλλά μετρήσιμη ποσότητα εστέρων οξαλικού οξέος. Γι’ αυτό, όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στα νεφρά, στην ουροδόχο κύστη, ρευματοειδή αρθρίτιδα και ποδάγρα, θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους
  • Όσοι έχουν προβλήματα στο θυρεοειδή, δεν πρέπει να καταναλώνουν κατσαρό λάχανο και σταυρανθή λαχανικά (λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι κ.λπ) σε μεγάλες ποσότητες.