Τρεις οικονομικές και υγιεινές τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα

spanaki
ΤΡΙΤΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Μαζί με την υγεία, χρειάζεται και το πορτοφόλι ενίσχυση, γι’ αυτό αντί να το επιβαρύνουμε, κάνουμε τις σωστές επιλογές και το κρατάμε γεμάτο, ωφελώντας ταυτόχρονα τον οργανισμό.

Όσον αφορά τη διατροφή σας, χρειάζεται να κάνετε επιλογές που είναι μεν οικονομικές, αλλά δεν στρέφονται κατά της υγείας και της σιλουέτας σας. Μέσα σε αυτές, φροντίστε να έχετε πάντα τα παρακάτω στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας σας, τα οποία είναι φουλ θρεπτικά και ταυτόχρονα φιλικά για την τσέπη μας.

Σπανάκι
Ταιριάζει στις σαλάτες, μαγειρεύεται ως σπανακόρυζο, μπαίνει στο σάντουιτς, στα ζυμαρικά και χαρίζει την απαραίτητη βιταμίνη Κ στον οργανισμό μας, η οποία βοηθάει στην υγεία των δοντιών, ενώ καταπολεμά και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Φασόλια
Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, απαραίτητη για την ενέργειά μας και τους μυς μας, μας εφοδιάζουν με σίδηρο, βοηθούν στη μείωση της ολικής και LDL χοληστερίνης κι όλα αυτά με… μηδαμινό κόστος.

Αβγά
Ανήκουν στις τροφές που μας παρέχουν καλής ποιότητας πρωτεΐνη (πάνω από 6 γραμμάρια πρωτεΐνης σε μόνο 75 θερμίδες), ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε βιταμίνη D που δρα υπέρ της ενδυνάμωσης των οστών. Τα αβγά δρουν ευεργετικά και στην όρασή μας, γι’ αυτό φροντίστε να βρίσκονται 2 φορές την εβδομάδα στο πιάτο σας.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.