Κρύψτε χρόνια αλλάζοντας συνήθειες

mallia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ξεγελάστε το χρόνο και γλιτώστε περίτεχνα τις αλλαγές που επιφέρει σε όλους και όλες, χωρίς, ωστόσο, αυτό να προϋποθέτει συμφωνία με το διάβολο, αλλά ούτε και νυστέρι.

Επιχειρήστε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας και μικρά κόλπα που θα σας γλιτώσουν από τα σημάδια του χρόνου και θα σας κάνουν να μοιάζετε, αλλά και να νιώθετε νεότεροι.

Μην ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας
Τα μαλλιά των νεάνιδων είναι λαμπερά και ελαφριά. Κάθε φορά, λοιπόν, που εσείς χρησιμοποιείτε το σίδερο ισιώματος, το σίδερο για τις μπούκλες ή ακόμα και το πιστολάκι για να τα στεγνώσετε συμβάλλετε σε θαμπή και ταλαιπωρημένη τρίχα, η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στα πρόσθετα χρόνια στην εικόνα σας.
Αν, από την άλλη, δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τα προϊόντα styling, τουλάχιστον περιορίστε τα, δίνοντας το χρόνο, στα μαλλιά σας να ανακτήσουν τη φυσική τους ομορφιά και λάμψη.

Βάζετε καθημερινά αντηλιακό
Ένα από τα πιο δυνατά σας όπλα ενάντια στις ρυτίδες είναι το αντηλιακό και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Βάζετε αντηλιακό, χειμώνα-καλοκαίρι, είτε έχει συννεφιά, είτε ο ήλιος λάμπει και χρησιμοποιείτε λίγο περισσότερο απ’ όσο νομίζετε ότι χρειάζεστε για συνολική και σωστή προστασία. Οι ρυτίδες του χρόνου είναι αναπόφευκτες, αλλά εκείνες που προκαλούνται από τον ήλιο είναι ελεγχόμενες.

Βάζετε κρέμα χεριών
Το δέρμα των χεριών είναι τόσο λεπτό, ώστε να είναι από τα πρώτα σημεία του σώματος, όπου φαίνονται τα σημάδια του χρόνου. Η συχνή και τακτική ενυδάτωσή τους τα προστατεύει από την πρόωρη γήρανση και κακοποίηση των καθημερινών εργασιών. Τέλος, επιλέξτε κρέμα χεριών με αντηλιακή προστασία για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Φροντίζετε για τα καθαρά σας δόντια
Τα λευκά και καθαρά δόντια είναι σημάδια καλής υγείας και νεότητας, γι΄αυτό όσο περισσότερο φροντίζετε τη στοματική σας υγιεινή, τόσο το καλύτερο για την εικόνα σας. Επιπλέον, αποφεύγετε τις τροφές που τα λεκιάζουν, όπως είναι τα ζεστά σκουρόχρωμα φαγητά, το κόκκινο κρασί, ο καφές και τα σκουρόχρωμα αναψυκτικά.

Βάφετε τα νύχια σας
Η ηλικία μιας γυναίκας δε φαίνεται τόσο από το πρόσωπό της, όσο από τα χέρια της, τα οποία αν κοιτάξετε προσεκτικά θα διαπιστώσετε τα χρόνια της. Ένας τρόπος λοιπόν να αποπροσανατολίσετε τους άλλους είναι να τα διατηρείτε περιποιημένα, με βαμμένα νύχια και κομψά κοσμήματα.

Κάνετε γυμναστική καθημερινά
Η καθημερινή άσκηση, ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος προσφέροντας έτσι στην υγιή εικόνα του δέρματος, ενώ η διατήρηση της καλής φυσικής κατάσταση παίζει, επίσης, καίριο ρόλο στη διατήρηση της νεότητας.

Προσοχή με το αλάτι
Η κατανάλωση ιδιαίτερα αλμυρών φαγητών προκαλεί την κατακράτηση υγρών, που συχνά οδηγεί σε πρήξιμο, ακόμα κι αν απλά αναφερόμαστε μονάχα στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Το αλάτι βρίσκεται σε όλες τις τροφές, συχνά κρυμμένο, γι’ αυτό προσέχετε πολύ πόσο προσθέτετε ώστε να μειωθεί η λήψη του στο μέτρο του δυνατού.

Μετριάστε τη χρήση του κινητού
Μετριάστε τον εθισμό σας στο νέο σας smartphone, όχι μόνο επειδή η ζωή είναι γύρω σας και όχι κρυμμένη στη μικροσκοπική οθόνη του, αλλά επειδή το συνεχές σκύψιμο δημιουργεί ρυτίδες γύρω από το λαιμό σας, που όχι μόνο προδίδουν, αλλά αυξάνουν και την ηλικία σας.

Ξεπλένετε με στοματικό διάλυμα καθημερινά
Το στοματικό διάλυμα ξεπλένει το στόμα από βακτήρια και απομακρύνει ανάμεσα από τα δόντια περιττά στοιχεία καθαρίζοντας ακόμα καλύτερα τα ούλα. Προτιμάτε διαλύματα χωρίς αλκοόλ και θυμάστε να το χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο.

Τρώτε λαχανικά
Πέρα από το στοματικό διάλυμα, ένας ακόμα τρόπος να διατηρήσετε τη στοματική σας υγιεινή (πέραν φυσικά του βουρτσίσματος των δοντιών) είναι η κατανάλωση ωμών λαχανικών, των οποίων οι φυτικές ίνες καθαρίζουν με φυσικό τρόπο τα δόντια και γυμνάζουν τα ούλα. Οι φυτικές ίνες εμποδίζουν την ανάπτυξη της πλάκας, ενώ η παρουσία φρούτων και λαχανικών στη διατροφή σας συμβάλει και στην εικόνα μιας υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας.

Κοιμηθείτε όσο πραγματικά χρειάζεστε
Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα παράγει τις ποσότητες οιστρογόνων και προγεστερόνης που χρειάζεται το σώμα και το δέρμα για την καθημερινή του αναδόμηση, γι’ αυτό όσο περισσότερο κοιμάστε και όσο πιο καλός και βαθύς είναι ο ύπνος που κάνετε, τόσο πιο λαμπεροί ξυπνάτε και τόσο πιο νέοι δείχνετε.