Ποιες τροφές και κουζίνες ψάξαμε περισσότερο στο Google το 2014;

goji-berries
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Στο πιο δημοφιλές search engine, τη Google, ψάχνουν καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι νέα, ειδήσεις, πληροφορίες, επί παντός επιστητού. Όσον αφορά τη διατροφή, όμως, ποιες τροφές και ποιες κουζίνες πρωταγωνίστησαν στις αναζητήσεις μας;

Το 2013, διατροφικοί πρωταγωνιστές στις αναζητήσεις ήταν το κατσαρό λάχανο και τα Goji berries και το 2014, παρ’ όλο που αρκετές, καινούργιες υγιεινές τροφές κέντρισαν το ενδιαφέρον του κόσμου, οι παλιές, κλασικές και αγαπημένες γεύσεις έσπασαν τα ρεκόρ, με τις αναζητήσεις π.χ. πίτσας να ξεπερνούν τις αναζητήσεις για το Μουντιάλ.

Στην Ιαπωνία, οι λάτρεις του φαγητού έψαξαν περισσότερο για τη γαλλική κουζίνα από τους ίδιους τους Γάλλους και στην Αυστραλία η αργεντίνικη κουζίνα τους κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον από την Αργεντινή. Στη Βρετανία, πάλι, οι αναζητήσεις τους είχαν πολύ να κάνουν με μπαχαρικά και ινδική κουζίνα, ξεπερνώντας την Ινδία σε αναζητήσεις για την κουζίνα της. Η κινέζικη κουζίνα σημείωσε τις περισσότερες αναζητήσεις παγκοσμίως.

Τα goji berries αποτέλεσαν την πιο δημοφιλή υπερτροφή και το 2014, ενώ και οι σπόροι Chia βρέθηκαν ψηλά στις αναζητήσεις.

Άλλες σημαντικές ερωτήσεις που πληκτρολογήθηκαν αρκετές φορές στη μηχανή αναζήτησης της Google ήταν ερωτήσεις θερμίδων, όπως π.χ. «πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνουμε σε μια ημέρα» και «πώς να χάσω βάρος», με τη δίαιτα Paleo (Παλαιολιθική ή Δίαιτα των Σπηλαίων, η οποία προτείνει να τρώμε όσα -θεωρητικά- έτρωγαν οι άνθρωποι των σπηλαίων) να είναι πρώτη σε αναζητήσεις σαν τρόπος αδυνατίσματος.