Λύστε το μυστήριο της «πρησμένης» κοιλιάς

koilia
ΤΡΙΤΗ, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Ακολουθείτε σωστή διατροφή, πηγαίνετε στο γυμναστήριο και η… κοιλίτσα δεν λέει να σας «αποχαιρετήσει»; Δείτε τι άλλο μπορεί να φταίει στη διατροφή σας.

Προτού παραιτηθείτε από κάθε προσπάθεια μείωσης της περιφέρειας της κοιλιάς σας, ρίξτε μια καλύτερη ματιά στη διατροφή σας και στις φορές που επισκέπτεστε την… τουαλέτα. Μήπως η διατροφή σας δείχνει ότι δεν καταναλώνετε πολλά λιπαρά και οι αραιές επισκέψεις σας στην τουαλέτα δείχνουν ότι υποφέρετε από αέρια; Τότε το πιθανότερο είναι το μέγεθος της κοιλιάς σας να μην οφείλεται σε λίπος, αλλά σε αέρα παγιδευμένο στο πεπτικό σας σύστημα.

Αν δεν λαμβάνετε αρκετές φυτικές ίνες (χρειάζεστε περίπου 25-30 γραμμάρια την μέρα από ολική άλεση, φρούτα και λαχανικά), η δυσκοιλιότητα θα… σας χτυπήσει την πόρτα και θα οδηγήσει σε πρησμένη κοιλιά.

Από την άλλη, μην το παρακάνετε, γιατί και η κατανάλωση πολλών φυτικών ινών ή τροφών που προκαλούν αέρια (όπως μπρόκολο, μήλα ή φασόλια) μπορεί να προκαλέσουν επίσης φούσκωμα στην κοιλιά.

Ευτυχώς, υπάρχουν τροφές που μπορείτε να καταναλώσετε και να σας βοηθήσουν να μικρύνετε τις διαστάσεις της κοιλιάς σας, όπως τα μύρτιλα που βοηθούν και στο κοιλιακό λίπος, αλλά και στην παροχή των απαραίτητων φυτικών ινών στον οργανισμό.