Βάλτε λίγο ρυζέλαιο στα πιάτα σας
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
Θεωρείται πως είναι το «μυστικό της νεότητας» των γυναικών στη Ιαπωνία. Μήπως κάτι ξέρουν;
Το λάδι που προέρχεται από τον εσωτερικό φλοιό του ρυζιού έχει απαλή γεύση και υφή και πλήθος οφελών, αρκετών για να σας πείσει να το βάλετε στα πιάτα σας.
- Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες και κάνοντας καλό στο δέρμα, ενώ προστατεύει τον οργανισμό από τη φθορά και τη γήρανση.
- Μελέτες έχουν δείξει ότι το λάδι αυτό βοηθάει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης, ωφελώντας μακροπρόθεσμα την καρδιά
- Θεωρείται υγιεινό καθώς δεν απορροφάται σε μεγάλες ποσότητες από τα φαγητά με τα οποία μαγειρεύεται
- Έχει ελαφριά και ουδέτερη γεύση
- Με υψηλό σημείο καπνού (254 βαθμοί Κελσίου), το ρυζέλαιο είναι καλό για το μαγείρεμα και το τηγάνισμα, ενώ χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στη γιαπωνέζικη κουζίνα.