Το στυλ του κάθε ζωδίου

zodia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Ποιο είναι το πιο μοδάτο ζώδιο και ποιο έχει το θάρρος να λανσάρει τη δική του προσωπική μόδα; Σε ποιο ζώδιο αρέσει το χρυσό και σε ποιο ζώδιο κυρίαρχο στοιχείο είναι η υφή του υφάσματος; Διαβάστε παρακάτω το στυλ, τις προτιμήσεις και τα κεντρικά χρώματα της γκαρνταρόμπας κάθε ζωδίου και δείτε κατά πόσο εναρμονισμένοι είστε με τη στιλιστική προσέγγιση του δικού σας ζωδίου.

Κριός
Το τζιν, το δερμάτινο σακάκι και τα μεταξωτά μπλουζάκια είναι το ορόσημο στυλ ενός κριού. Οι υπερβολές και τα στολίδια δεν είναι κάτι που θα δείτε σε έναν κριό, καθώς προτιμάει το απλό, ήσυχο και κομψό στυλ.
Επιδιώκει την τελειότητα στην εφαρμογή, καθώς σημαντικότερο ακόμα και από το ύφασμα είναι το κόψιμο, το πατρόν και το σχέδιο του ρούχου και κατά πόσο ταιριάζει και αναδεικνύει το σώμα του.
Τέλος, σημαντικότερο από όλα είναι το κόκκινο χρώμα, που εκφράζει το πάθος του για τη ζωή και τη διάθεσή του για περιπέτεια.

Ταύρος
Ο ταύρος ψωνίζει ρούχα με τα χέρια του και όχι με τα μάτια του, όπως οι περισσότεροι, καθώς ψάχνει το ύφασμα που θα μοιάζει περισσότερο χάδι στο σώμα του. Δεν παρασύρεται από τις τάσεις της μόδας και επενδύει σε κλασικά κομμάτια όπως είναι μια pencil φούστα και ένα λευκό πουκάμισο.
Και η ταυρίνα, όπως η γυναίκα κριός, δίνει βάση στην εφαρμογή του ρούχου, ενώ δε θα διστάσει να φορέσει εφαρμοστά ρούχα που θα αναδείξουν τη φιγούρα της.
Προτιμάει ουδέτερα χρώματα, ενώ δεν μένει αδιάφορη μπροστά σε ένα ροζ ή απαλό πράσινο, αλλά πάντα απαλό ύφασμα.

Δίδυμοι
Το ζώδιο που βρίσκει την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και οικογένειας, προσωπικής ευτυχίας και σχέσεων, αναζητά την ίδια αρμονία και στο στυλ του. Η ντουλάπα είναι γεμάτη με κομμάτια που συνδυάζονται εύκολα και ποικιλοτρόπως και τα περισσότερα μπορούν να φορεθούν από το πρωί στη δουλειά, μέχρι και τη βραδινή έξοδο.
Τέλος, είναι το ζώδιο με τη μεγαλύτερη αντίληψη του στυλ, καθώς δίνει προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και αξεσουάρ που θα φορέσει, γι’ αυτό και δύσκολα ξεγελιέται όσον αφορά στο ντύσιμο, καθώς έχει άποψη και επιχειρήματα επί παντός στιλιστικού επιστητού.

Καρκίνος

Η γυναίκα καρκίνος είναι θηλυκή, σαγηνευτική και πάντα κομψή. Τις αρέσουν τα μαργαριτάρια και τα μαλακά υφάσματα που κρύβουν κίνηση και μια υπόνοια λάμψης, όπως είναι ο μεταξωτός ταφτάς, το σατέν και το ρεγιόν.
Κατά συνέπεια τα αγαπημένα χρώματα του καρκίνου είναι τα περλέ, ενώ τα αγαπημένα του ρούχα είναι εκείνα που θα φόραγε κανείς στα Oscar. Λάμψη και διακριτικότητα.

Λέων
Η γυναίκα λέων, δεδομένης της προσωπικότητάς της είναι λάτρης του μαξιμαλισμού (και) όσον αφορά το ντύσιμο. Ανάλογα μάλιστα με το τι συμβαίνει στην υπόλοιπη ζωή της, βρίσκει μονάχα ευκαιρίες και προκλήσεις να ντυθεί ακόμα πιο υπερβολικά και extravagant.
Την ίδια όμως στιγμή, το λιοντάρι εκτιμά την ποιότητα του σχεδίου και δε θα διστάσει να επενδύσει τα χρήματά του σε ένα καλό ρούχο σχεδιαστή, από τα να έχει πολλά, αλλά κακής ποιότητας ρούχα.
Προτιμάει τα έντονα χρώματα, το πορτοκαλί, το ζωηρό κόκκινο και το βαθύ μωβ, ενώ το βασικό του χρώμα δεν είναι άλλο από το αριστοκρατικό χρυσό!

Παρθένος
Οι παρθένοι προτιμούν τα ρούχα να είναι χρηστικά, άνετα, ποιοτικά, να φοριούνται με πολλούς τρόπους  και να αντέχουν στο χρόνο. Το κάθε κομμάτι στη ντουλάπα τους έχει μια ιδιαιτερότητα, ενώ δίνουν βάση στο ύφασμα, τις λεπτομέρειες  και τα δεσίματα ενός ρούχου.
Τα αγαπημένα τους χρώματα είναι το κίτρινο, το ναυτικό μπλε, το χακί και όλα τα φθινοπωρινά χρώματα.

Ζυγός

Ο ζυγός, γνωρίζει καλά από ισορροπία, ακόμα και στο στυλ του, και δίνει μεγάλη σημασία στις αναλογίες της εμφάνισής του. Εμπνέεται από τα χρώματα του ουρανού, τις παλ αποχρώσεις και από τα ζωηρά χρώματα των αγριολούλουδων.
Είναι λάτρης  του πλισέ, του σιφόν και της δαντέλας. Αγαπάει τα θηλυκά κομμάτια, αλλά συνάμα είναι ανοιχτός στον πειραματισμό και τις στιλιστικές προκλήσεις.

Σκορπιός
Ο σκορπιός είναι το ζώδιο των επιχειρηματιών, γι’ αυτό και δεν αστειεύεται με την εμφάνισή του. Η γυναίκα σκορπιός, επιλέγει ουδέτερα χρώματα και απλές γραμμές, που διευκολύνουν την καθημερινότητά της στον ανδροκρατούμενο κόσμο των επιχειρήσεων.
Με αυτό τον τρόπο επιλέγει να τραβήξει την προσοχή με τις ιδέες και όχι με την εικόνα της, γι’ αυτό και φοράει απλά και διαχρονικά κομμάτια, θηλυκά ταγέρ και κλασικές γραμμές.
Δεν ξεχνάει φυσικά ποτέ τη σεξουαλικότητά της, χωρίς ωστόσο να την προβάλλει με την πρώτη ανάγνωση.
Προτιμάει ρούχα μαύρα, μωβ και τις σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου.

Τοξότης
Η γυναίκα τοξότης είναι θιασώτης του αντρικού στυλ στο ντύσιμο, όπως αυτό που λάνσαρε πρώτη η Katherine Hepburn και η Lauren Bacall.
Ένα στυλ πάνω από όλα σικάτο, ανεπιτήδευτο και εύκολο για καθημερινή χρήση. καθώς η πρακτικότητα είναι κύριο χαρακτηριστικό που αναζητάει στα ρούχα ο τοξότης, στις ζεστές αποχρώσεις του κίτρινου, πορτοκαλί και μωβ.
Τέλος, δεν μένει αδιάφορη στο ριγέ, το καρό και τα animal prints.

Αιγόκερως

Το στυλ του αιγόκερου είναι κλασικό, μίνιμαλ, κομψό και πάντα λειτουργικό. Επιλέγει συνήθως διαχρονικά κομμάτια με λιτές  γραμμές, με βασικό γνώμονα την άνεση, ενώ έχει τον τρόπο του να βάζει τη δική του πινελιά σε κάθε του εμφάνιση.
Καθώς επιλέγει, λοιπόν, λιτές γραμμές, δίνει έμφαση στο ύφασμα και ειδικά στο κασμίρ, το ψαροκόκαλο, το tweed, το μετάξι και το βελούδο.
Τα χρώματα που επιλέγει περισσότερο είναι τα χρώματα της γης, όπως είναι το καφέ, το βαθύ μπλε, το γκρι, αλλά και το μαύρο.

Υδροχόος
Ο υδροχόος φτιάχνει μόνος του το στυλ του και έχει το θάρρος να λανσάρει νέες τάσεις στη μόδα, «σχεδιάζοντας» ο ίδιος τα ρούχα του με το απόλυτα προσωπικό του στυλ. Ακόμα και το πιο καθημερινό και απλό ντύσιμο ενός υδροχόου, κρύβει μια μεγάλη ιδέα, ενώ σπάνια θα συμβιβαστεί με την παράδοση και τα παγιωμένα στυλ.
Η γυναίκα υδροχόος έχει σα μοναδικό κριτήριο ντυσίματος, την ευχαρίστηση που της παρέχει το κάθε ρούχο και δε θα νοιαστεί για τα σχόλια που τυχόν προκαλέσει. Κατά συνέπεια, δεν θα διστάσει να φορέσει έντονα χρώματα, φούξια και λαχανί, μαύρο και έντονο κίτρινο.
Εν ολίγοις, αν αναφερόμαστε σε κάποιο ζώδιο που πρεσβεύει αποκλειστικά και μόνο το προσωπικό του στυλ, αυτό είναι το ζώδιο του υδροχόου.

Ιχθύς
Οι ιχθύες δεν αντέχουν τους περιορισμούς, ούτε καν στα ρούχα τους,  γι΄αυτό και συχνά θα τους δείτε με ρούχα που αγκαλιάζουν φιλικά το σώμα, που έχουν κίνηση και είναι από μαλακά υφάσματα. Οι αγαπημένες τους υφές είναι το βελούδο, το μετάξι, η ζορζέτα, το σιφόν, το τούλι και η οργάντζα, ενώ για όλα κριτήριο είναι η θηλυκότητα και η σαγήνη.
Το παγωμένο μπλε, το λευκό, οι παλ αποχρώσεις του πράσινου, το μωβ και το ρόζ είναι από τα αγαπημένα τους χρώματα, ενώ τις περισσότερες φορές ένα λαμπυρίζον κόσμημα ή πούλιες, στολίζουν και ολοκληρώνουν την εμφάνισή τους.