Ανοιξιάτικοι τρόποι γυμναστικής

gumnastiki
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Το καλοκαίρι είναι κοντά και όσο περνάει ο καιρός τα ρούχα γίνονται πιο ελαφριά και πιο αποκαλυπτικά. Και δοθέντος του γεγονότος ότι ο χειμώνας που πέρασε ήταν ιδιαίτερα κρύος και η πολυκατοικία ούτε φέτος έβαλε πετρέλαιο, αναγκαστήκαμε πολλοί από εμάς να αναπτύξουμε ενισχυμένη σωματική μόνωση για να αντέξουμε το τσουχτερό κρύο.

Ο καιρός όμως φτιάχνει και θα πρέπει αυτή η «μόνωση» να απομακρυνθεί, καθώς ούτε κρύο θα κάνει και θα κληθούμε αργά ή γρήγορα να φορέσουμε τα κολλητά και τα μπικίνι, που απαιτούν ένα πιο σμιλεμένο κορμί, από το έξτρα καμπυλωτό και «γεμάτο» που έχουμε (οι περισσότεροι έστω) τώρα.

Γυμναστείτε λοιπόν, με τους παρακάτω ανοιξιάτικους τρόπους και εντάξτε τους οι ίδιοι στο πρόγραμμά σας, ώστε να γίνουν καθημερινή συνήθεια χωρίς να έχετε την αίσθηση της καταπίεσης από κάποιον τρίτο, αλλά και με την εγγύηση των γρήγορων αποτελεσμάτων.

1.Τρέξιμο
Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να χάσετε τα παραπανίσια κιλά είναι το τρέξιμο, το οποίο –ομολογουμένως- στους περισσότερους δεν αρέσει αρχικά σαν ιδέα, αλλά μετά από τη δύσκολη αρχή και βλέποντας τα αποτελέσματα, εντοπίζουν τη γοητεία του.
Ο δε, καλύτερος τρόπος για να δεσμευτείτε στο πρόγραμμά σας είναι να βάλετε έναν αγώνα δρόμου σαν στόχο ή ακόμα και τη μικρή διαδρομή του μαραθωνίου και να αρχίσετε το τρέξιμο καθημερινά, παρατηρώντας αλλαγές σε πόδια, κοιλιακούς, χέρια και γλουτούς.

2.Πιλάτες
Αν ο βασικός σας στόχος είναι οι σμιλεμένοι κοιλιακοί και επιθυμείτε τα φθονερά βλέμματα όλων των λουόμενων στην παραλία αυτό το καλοκαίρι, ο προτεινόμενος τρόπος άσκησης για εσάς είναι το πιλάτες, καθώς ο τρόπος που χρησιμοποιεί την ανάσα το πιλάτες, εξασφαλίζει τη διαρκή γυμναστική του κορμού σας με αποτελέσματα, που ούτε εσείς θα πιστεύετε.

3.Κολύμπι

Η κολύμβηση παραμένει μια από τις καλύτερες και ολικές μεθόδους γύμνασης του σώματος, ενώ συνάμα δεν προκαλεί τριβές και προβλήματα στους συνδέσμους και τις αρθρώσεις. Είναι η απόλυτη καλοκαιρινή γυμναστική και για πολλούς είναι ακόμα και τρόπος διασκέδασης.
Αν έχετε την επιλογή, προτιμήστε το κολύμπι στη θάλασσα και όχι σε πισίνα, καθώς τα φυσικά νερά καίνε περισσότερες θερμίδες (κολυμπώντας ειδικά ενάντια στο ρεύμα) και είναι πάντα ένα πιο ωραίο περιβάλλον για να περνάει κανείς το χρόνο του.

4.Μπαλέτο
Το κλασικό μπαλέτο πέρα από την απόλυτη γυμναστική, προσφέρει και σωστή στάση του σώματος, σωστή χρήση της αναπνοής, χάρη στην κίνηση και πάνω απ’ όλα την ευκαιρία να φοράτε τούλινες φούστες όταν κάνετε την προπόνησή σας και να μη σας κοιτάνε στραβά οι συναθλητές σας.
Μπορεί το μπαλέτο, να θεωρείται χορός, και μάλιστα ο βασιλιάς των χορών, αλλά είναι από τις πιο απαιτητικούς και έντονους τρόπους γυμναστικής.

5.Γιόγκα
Οι σχολές της γιόγκας είναι πολλές και σίγουρα θα βρείτε εκείνη που ταιριάζει στο δικό σας γούστο. Οι σχολές στην Αθήνα και την Ελλάδα που προσφέρουν μαθήματα είναι πια πολλές, αλλά μην απογοητευτείτε αν δε βρείτε τον εκπαιδευτή που ταιριάζει σε εσάς, από την πρώτη κιόλας απόπειρα.
Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να βρεί αυτό που ταιριάζει στο χαρακτήρα σας και από τα πρώτα κιόλας μαθήματα θα νιώθετε πολύ καλύτερα, πνευματικά αλλά και σωματικά.

6.Περπάτημα

Τώρα που ο καιρός φτιάχνει δεν έχετε πια καμία δικαιολογία για να μη χρησιμοποιήσετε τα πόδια σας, αλλά το αυτοκίνητο για να φτάσετε κάπου. Είκοσι λεπτά περπάτημα την ημέρα, κάνουν τη μεγάλη διαφορά και στη φυσική σας κατάσταση και στην υγεία της καρδιάς σας.

7.Kettlebells
Δοκιμάστε τη νέα μόδα στις ασκήσεις ενδυνάμωσης, που για πολλούς είναι και ο καλύτερος τρόπος να πετύχετε πιο συνολικά και καλύτερα αποτελέσματα. Οι ασκήσεις με τα kettlebells, προσφέρουν και αεροβική γυμναστική αλλά και ασκήσεις τόνωσης των μυών, ενώ αν δεν έχετε ξανακάνει ασκήσεις με βάρη, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με σύνεση και σταδιακά να αυξήσετε το βάρος.
Συμβουλευτείτε κάποιο γυμναστή για τις ασκήσεις με τις οποίες είναι καλό να ξεκινήσετε και θα διαπιστώσετε πόσο εθιστικός τρόπος γυμναστικής είναι.

8.Ποδηλασία
Μπείτε κι εσείς στην ομάδα των γενναίων ποδηλατών που κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και των άλλων ελληνικών πόλεων που δεν έχουν ποδηλατόδρομους και μην τα παρατήσετε με τις πρώτες δυσκολίες, που θα αντιμετωπίσετε μέσω της αλληλεπίδρασής σας με τα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Να θυμάστε το πόσο καλό κάνει αυτή η γυμναστική στο σώμα σας και τη φυσική σας κατάσταση, πόσο συνολικά γυμνάζετε το σώμα σας και αν ακόμα δεν αντέχετε τις δυσκολίες της ποδηλασίας στην πόλη, υπάρχουν πολλά πάρκα στην πόλη που μπορείτε να καταφύγετε για να εξασκήσετε την ορθοπεταλιά σας.

9.Πεζοπορία
Η πεζοπορία στο βουνό είναι ο καλύτερος τρόπος γυμναστικής, από όλους τους προαναφερθέντες, καθώς είναι εκείνος που σας φέρνει πιο κοντά στη φύση. Ωστόσο, μη θεωρήσετε την πεζοπορία μια απλή βόλτα στο πάρκο, δώστε σημασία στον ειδικό εξοπλισμό, επενδύστε σε ένα καλό ζευγάρι ορειβατικά παπούτσια και οργώστε όλα τα βουνά της Ελλάδος, που ευτυχώς έχουμε πολλά με διαδρομές διαφόρων δυσκολιών για αρχάριους και πιο προχωρημένους πεζοπόρους.