Μαρμελάδα κάστανο: μια νέα, γλυκιά ιδέα από τον Αυγερινό Βοΐου Κοζάνης

marmelada-kastano-ta-augeriniotika
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Νέα, χειροποίητη μαρμελάδα κάστανο «Τα Αυγερινιώτικα» από τον Αυγερινό της Κοζάνης μας περιμένει να τη δοκιμάσουμε!

Μια φέτα με μαρμελάδα αποτελεί το κλασικό σνακ τις δύσκολες ώρες… πείνας και η νέα μαρμελάδα κάστανο από τον Αυγερινό της Κοζάνης, χειροποίητη και ξεχωριστή, έρχεται να δώσει άλλη γεύση στο αγαπημένο αυτό γεύμα, αφού φτιάχνεται από πρώτης τάξεως κάστανο.

Στο πανέμορφο, γραφικό και παραδοσιακό χωριό, τον Αυγερινό, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, υπάρχει μακρά ιστορία στο κάστανο, αφού εκεί υπάρχουν πολλές καστανιές (κάποιες ακόμη και 300 ετών!) μέσα σε οργανωμένα περιβόλια, αλλά και πολλές άλλες – οι άγριες, όπως αποκαλούνται – σε έκταση αρκετών χιλιομέτρων γύρω από τον οικισμό. Πάντοτε αράντιστες, αγνές, μεγαλωμένες φυσικά, με μόνη περιποίηση το νερό της βροχής και το αραίωμα, ανασαίνουν, ευδοκιμούν και καρπίζουν δίνοντας τα πλέον γευστικά κάστανα τα οποία και εξάγονται συνήθως στην Ιταλία.

Από αυτά τα κάστανα, σπυριά και μαρόνια, πρώιμα και «του τσάρκου», φτιάχτηκε για πρώτη φορά, τον Οκτώβριο του 2014 η Μαρμελάδα κάστανο (με κομμάτια καστάνου) με τον διακριτικό τίτλο «τα Αυγερινιώτικα».

Η Μαρμελάδα είναι χειροποίητη, χωρίς συντηρητικά, και περιέχει κομμάτια κάστανου, κάτι που τη διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα σκευάσματα κάστανου που κυκλοφορούν στην ελληνική και ξένη αγορά.

Πληροφορίες: [email protected], https://www.facebook.com/profile.php?id=100008775606233&fref=browse_search