Τα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο σεξ

gunaikes-seks
ΤΡΙΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Μπορεί τα κορίτσια να βιάζονται να κατηγορήσουν τα αγόρια για την παρακμάζουσα ερωτική τους ζωή, αλλά η αλήθεια είναι μια και είναι αδιαμφισβήτητη: Η σεξουαλική ζωή και η σχέση γενικότερα αφορά δύο άτομα και όπως από την επιτυχία ωφελούνται και οι δυο, έτσι και για την αποτυχία ευθύνονται και οι δυο.

Ποια είναι λοιπόν τα έξι λάθη που επιβαρύνουν τη γυναικεία μεριά όσον αφορά το σεξ και την ερωτική δραστηριότητα ενός ζευγαριού;

«Δεν παίρνετε πρωτοβουλίες»
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη των γυναικών είναι η διστακτικότητά τους όσον αφορά τη λήψη πρωτοβουλιών στο κρεβάτι.
Οι φοβίες μη θεωρηθούν επιθετικές, τις κάνουν να έχουν μια περισσότερο παθητική στάση, ενώ εν τέλει προκαλείται ανισορροπία στη σχέση, αφού καταλήγει να είναι ο άντρας εκείνος που πάντα κάνει την πρώτη κίνηση.
Η αλήθεια όμως είναι ότι όσο οι γυναίκες έχουν ανάγκη να νιώσουν επιθυμητές, άλλο τόσο το έχουν ανάγκη και οι άντρες.

«Ανησυχείτε για την εικόνα σας»
Αν τη στιγμή που κάνετε έρωτα με τον σύντροφό σας, είστε εστιασμένες στο πώς δείχνει η κοιλιά σας ή μήπως σας έχει φύγει η μάσκαρα, τότε όχι μόνο στερείτε από τον εαυτό σας το δικαίωμα της σεξουαλικής ικανοποίησης, αλλά εμποδίζετε τον σύντροφό σας να αισθανθεί πως του αφιερώνεστε ολοκληρωτικά. 
Οι άντρες δεν προσέχουν τα περισσότερα για τα οποία μια γυναίκα ανησυχεί. Αυτό που περισσότερο ενδιαφέρει το ανδρικό φύλο είναι το πάθος και η ενέργεια που βάζει η σύντροφός στο σεξ και σε καμία περίπτωση τα τυχόν άβαφα νύχια της.
Εν ολίγοις, ένας άντρας δεν θα σας παρατήσει ποτέ για τα «ψωμάκια» σας. Θα σας παρατήσει όμως, χωρίς δεύτερη σκέψη, αν δείχνετε ότι ενδιαφέρεστε περισσότερο για την εικόνα σας, παρά  για την ερωτική συνεύρεση μαζί του.

Πιστεύετε πως το σεξ είναι για τον άντρα μόνο μια συνήθεια
Οι κοινωνικές αντιλήψεις έχουν διαμορφώσει μια τελείως λάθος εικόνα τόσο για τη γυναίκα, όσο και για τον άντρα. Όπως λοιπόν δεν είναι κακό μια γυναίκα να επιδιώκει το σεξ με τον αγαπημένο της, έτσι και για έναν άντρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η οικειότητα, η τρυφερότητα και η επικοινωνία στο σεξ με τη σύντροφό του.
Όσο σημαντικό, λοιπόν, είναι για μια γυναίκα το συναίσθημα, τόσο είναι και για τον άντρα και ακόμα κι αν έχουμε μεγαλώσει με την πεποίθηση ότι δεν έχει αισθήματα, η αλήθεια απέχει παρασάγγας.

Πιστεύετε πως έχει πάντα όρεξη για σεξ
Μπορεί στην εφηβεία ένα αγόρι να έχει πάντα διάθεση για σεξ με το κορίτσι του, αλλά αυτή η διαρκής επιθυμία αρχίζει και τελειώνει στην...εφηβεία. Οι υποχρεώσεις, η καθημερινότητα και οι έγνοιες μπορούν και κάμπτουν τη σεξουαλική επιθυμία ακόμα και στους άντρες, που λανθασμένα οι γυναίκες πιστεύουν ότι είναι «μηχανές του σεξ».
 

Δεν τον καθοδηγείτε
Μπορεί να μην νιώθετε άνετα να δηλώσετε στον σύντροφό σας τα θέλω και τις επιθυμίες σας, αλλά μόνο έτσι θα καταφέρετε ικανοποίηση στη σεξουαλική σας ζωή. Να θυμάστε ότι οι άντρες θέλουν να σας ικανοποιήσουν και θέλουν να ακούσουν από εσάς τι είναι αυτό που σας αρέσει. 

Δεν είστε δεκτικές στο διαφορετικό
Αν ένα ζευγάρι είναι καιρό μαζί, είναι μάλλον αναγκαίο να βρεθούν νέοι τρόποι που θα δώσουν λίγο περισσότερο ενδιαφέρον στην ερωτική του ζωή. Μην είστε λοιπόν εξ ορισμου επιφυλακτικές με τις νέες προτάσεις και μη τις θεωρήσετε ένδειξη πως σας έχει βαρεθεί. Αντιθέτως, θέλει να ζήσει νέες εμπειρίες μαζί σας.