Λάθη ρουτίνας εις βάρος της υγείας μας

flossing2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Μήπως η ρουτίνα επηρεάζει και τη δική σας υγεία;

Καθημερινά όλοι κάνουμε λάθη που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας. Ξέρετε ποια είναι αυτά;

1. Η χρήση του οδοντικού νήματος είναι το ίδιο σημαντική με το βούρτσισμα των δοντιών μας.  Στο πεδίο της στοματικής υγιεινής, χρειάζεται να κάνετε το οδοντικό νήμα καθημερινή σας συνήθεια. Η πλάκα που παραμένει ανάμεσα από τα δόντια μπορεί να οδηγήσει σε στοματικά προβλήματα αλλά αν τα βακτήρια παραμείνουν, μπορούν να φτάσουν στο αίμα και να προκαλέσουν χρόνια μόλυνση αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού ακόμα και καρκίνου.

2. Αν η τσάντα σας είναι μόνιμα βαριά, τότε κινδυνεύετε να παρουσιάσετε προβλήματα στη μέση, τον αυχένα και τους ώμους σας. Ειδικά για την περίπτωση των γυναικών, οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι βαριές τσάντες μπορούν να προκαλέσουν σπασμούς, εκφύλιση του δίσκου,  προβλήματα του αυχένα, αρθρίτιδα και κακή στάση του σώματος.

3. Αν θεωρείτε ότι ο ύπνος είναι ...χάσιμο χρόνου, κάνετε μεγάλο λάθος. Οι ειδικοί επιμένουν ότι το σώμα μας χρειάζεται ξεκούραση προκειμένου να "θεραπεύεται" αναπλάθωντας τα κύτταρά του, ειδικά τα εγκεφαλικά. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να ευθύνεται για έναν τεράστιο αριθμό προβλημάτων υγείας, από καρδιακές παθήσεις μέχρι παχυσαρκία. Μελέτες μάλιστα μαρτυρούν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακών παθήσεων.

4. Η υπερβολική άσκηση μπορεί να έχει ανάλογες επιπτώσεις στην υγεία σας με την παντελή έλλειψή της. Η άσκηση σίγουρα είναι ο ιδανικός τρόπος για να διατηρείστε σε υγιή κατάσταση αλλά αν είστε από εκείνους που αφιερώνουν ώρες στα γυμναστήρια, πρέπει να γνωρίζετε ότι οφείλετε να προσέξετε λίγο παραπάνω. Όταν φέρεστε σκληρά και καταπονείτε το σώμα σας, κινδυνεύετε να αδυνατίσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, γεγονός που συχνά οδηγεί σε ορμονικές ανωμαλίες, προκαλώντας ασυνήθη απώλεια βάρους, μυικές βλάβες και προβλήματα στις αρθρώσεις. Καλό θα ήταν να γνωρίζετε τα όρια του σώματός σας.