Βράστε τα αβγά σας σωστά σε 3 βήματα

abga-brazoun
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΜΑΙΟΥ 2015

Τα βραστά, σφιχτά αβγά είναι μια πολύ γευστική προσθήκη στις σαλάτες, σε ορεκτικά και σε σνακ. Δείτε πώς να τα βράσετε με… επιτυχία σε 3 απλά βήματα και να τα έχετε εύκαιρα όταν τα χρειαστείτε.

1. Βάλτε τα αβγά σας στον πάτο μιας μικρής κατσαρόλας -φροντίστε να καλύπτουν τον πάτο, αλλά να μην δημιουργούν και δεύτερη σειρά. Καλύψτε τα με κρύο νερό, περίπου 3 εκατοστά πάνω από την επιφάνειά τους, βάλτε το καπάκι και αρχίστε να τα βράζετε. Με το που αρχίσουν να βράζουν, αμέσως πάρτε τα από τη φωτιά κι αφήστε τα για 15 λεπτά, στραγγίζοντάς τα αμέσως μετά. Βάλτε τα κατευθείαν σε κρύο νερό μαζί με παγάκια ή περιχύστε τα με παγωμένο νερό, μέχρι να κρυώσουν τελείως.

2. Για να τα ξεφλουδίσετε, χτυπήστε τη μύτη τους στον πάγκο σας και ρολάρετε το αβγό ανάμεσα στα χέρια σας, έτσι ώστε να χαλαρώσει το τσόφλι του.

3. Ξεφλουδίστε το κάτω από κρύο νερό ή δείτε εδώ ένα πανέξυπνο κόλπο. Τα αβγά σας είναι έτοιμα για να τα καταναλώσετε επί τόπου ή αν θέλετε φυλάξτε τα για να τα προσθέσετε στο επόμενο σνακ σας με κράκερ και τυρί ή στην πράσινη σαλάτα σας.