Ένα από τα κίνητρα της δίαιτας είναι και τα λεφτά!

lefta-mezoura-diaita
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΜΑΙΟΥ 2015

Κι όμως, έχει αποδειχτεί ότι τα λεφτά μπορούν να αποτελέσουν ένα έξτρα κίνητρο για κάποιον, ώστε να ξεκινήσει δίαιτα και να χάσει βάρος.

Το να φαντάζεστε τον εαυτό σας να χωράει και πάλι στο παλιό στενό σας τζιν είναι σίγουρα ένα καλό κίνητρο, αλλά όπως αποδεικνύεται από παλιότερη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Occupational and Enviromental Medicine, ένα άλλο ισχυρότερο κίνητρο είναι τα… λεφτά!

Τι σημαίνει αυτό; Όταν στο πλαίσιο μελέτης υποσχέθηκαν σε υπαλλήλους 10 ευρώ για κάθε μείωση 1% του σωματικού τους βάρους, βρέθηκε ότι έχαναν κατά 1/3 περισσότερα κιλά από αυτούς που θα λάμβαναν 5 ευρώ για την ίδια μείωση βάρους και πάνω απ' το διπλάσιο από αυτούς που δε θα έπαιρναν καθόλου χρήματα.

Όπως φαίνεται τα χρήματα επηρεάζουν και την απώλεια βάρους, επειδή, όμως, δεν θα βρείτε εύκολα κάποιον να σας… χρηματοδοτήσει για να χάσετε βάρος, πάρτε τα πράγματα στα χέρια σας και βελτιώστε τη διατροφή σας, αυξήστε την άσκηση και προετοιμάστε τη βελτιωμένη έκδοση του εαυτού σας για το καλοκαίρι.