Πόσες θερμίδες χάνουμε κάθε 10 λεπτά;

kila
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Οι θερμίδες είναι ο εφιάλτης όλων. Πόσες πήρα, πόσες έχασα και κυρίως πώς θα χάσω ακόμα περισσότερες με όσο το δυνατόν λιγότερο κόπο. Αυτός δεν είναι ο στόχος εξάλλου;

Ωστόσο, καθημερινά οτιδήποτε κάνουμε ενέχει και απώλεια θερμίδων. Το γεγονός όμως ότι δεν αδυνατίζουμε παρόλα αυτά είναι θέμα του πόσο τρώμε, αλλά αυτό θα το συζητήσουμε άλλη φορά. Γιατί τώρα θα μιλήσουμε για πρακτικά ζητήματα. Πόσες θερμίδες χάνουμε με κάθε δραστηριότητά μας- ακόμα και τρώγοντας- σε 10 λεπτά;

Το μαγείρεμα, το σκούπισμα, το σιδέρωμα είναι οι απαραίτητες αγγαρείες του σπιτιού, που αν και δεν το αντιλαμβανόμαστε μας βοηθούν να χάνουμε θερμίδες. Η λίστα που ακολουθεί έχει υπολογιστεί για έναν μέσο άνθρωπο 70 κιλών σε διάστημα 10 λεπτών ανά δραστηριότητα.

Ας τις δούμε αναλυτικά:

Πλύσιμο πιάτων- 28 θερμίδες
Σιδέρωμα ρούχων - 28 θερμίδες
Σφουγγάρισμα - 42 θερμίδες
Βγάζοντας τα σκουπίδια, ξεσκόνισμα, κλπ - 29 θερμίδες
Μαγειρική - 36 θερμίδες
Τρίψιμο πατώματος μπάνιου - 46 θερμίδες
Στρώσιμο κρεβατιού - 24 θερμίδες
Πότισμα φυτών - 30 θερμίδες

Και μετά τις αγγαρείες έρχεται η ...διασκέδαση.
Χορός - 58 θερμίδες
Φαγητό (ναι ακόμα και όταν τρώμε...χάνουμε θερμίδες) - 18 θερμίδες
Βλέποντας τηλεόραση - 11 θερμίδες
Χτένισμα - 30 θερμίδες
Διάβασμα - 11 θερμίδες
Ύπνος - 10 θερμίδες

Βέβαια, οι σεξουαλικές δραστηριότητες, απαιτούν περισσότερη προσπάθεια και ενέργεια, άρα μιλάμε για μεγαλύτερη απώλεια θερμίδων.
Φιλί - 12 θερμίδες
Γδύσιμο - 24 θερμίδες
Αγκαλιά - 12 θερμίδες
Αυνανισμός - 16 θερμίδες
Οργασμός - 20 θερμίδες

Extra tips για να αυξήσετε την καύση θερμίδων:
Σκάλες αντί για ασανσέρ: αυτή η συνήθεια κάνει θαύματα. 190 θερμίδες τα 10 λεπτά όταν ανεβαίνουμε σκάλες και 100 όταν κατεβαίνουμε.
Περπάτημα: Ακόμα και μία "βόλτα" στο σούπερ μάρκετ μπορεί να μας αδυνατίσει καθώς έστω και το απλό, καθημερινό περπάτημα μας ωφελεί χάνοντας 36 θερμίδες το 10άλεπτο.
Τέντωμα: Το τέντωμα των μυών εκτός από το γεγονός ότι ανακουφίζει από τους πόνους, βοηθά στην καλύτερη στάση του σώματος και στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, μας απαλλάσσει και από το λιγότερο 30 θερμίδες το 10άλεπτο.