Κάππαρη για γερά κόκκαλα και ατσαλένια νεύρα;

kappari
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2015

Τόσο οι καρποί όσο και τα φύλλα της μπορούν όχι μόνο να γαρνίρουν, αλλά να αναβαθμίσουν τη σαλάτα σας γευστικά και να σας χαρίσουν πολλαπλά οφέλη.

Μικρή αλλά θαυματουργή, η κάππαρη ταιριάζει ιδανικά στις σαλάτες και συλλέγεται κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο. Αν και συνήθως πρωταγωνιστεί στη χωριάτικη σαλάτα, τη βλέπουμε συχνά και σε διάφορα ορεκτικά, σε πάστες ή σάλτσες, αλλά και σε πράσινες σαλάτες.

Συγκεκριμένα, η κάππαρη:

  • Είναι πλούσια σε βιταμίνες, παρέχει στον οργανισμό μας βιταμίνη C, A, E, K, και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως φυλλικό οξύ, ριβοφλαβίνη και νιασίνη, τονώνει το ανοσοποιητικό, κάνει καλό καλό στην όραση και βοηθά την υγεία του νευρικού συστήματος.
  • Παρέχει αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης, που σημαίνει ότι προσφέρει ενέργεια στον οργανισμό και στους μυς μας (περίπου 2 γραμμάρια ανά 100).
  • Έχει λίγες θερμίδες που δεν ξεπερνουν τις 23 στα 100 γραμμάρια.
  • Παρέχει στον οργανισμό το 13% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σιδήρου, σε κάθε 100 γραμμάρια.
  • Κάνει καλό στα οστά με το ασβέστιο και το μαγνήσιο που μας επιφυλάσσει σε κάθε μπουκιά.
  • Παρουσιάζει αντιοξειδωτικές ιδιότητες χάρη στην περιεκτικότητά της σε φλαβονοειδή.

Προτού την καταναλώσετε και, ειδικά αν έχετε θέμα υπέρτασης, καλό θα ήταν να την ξεπλύνετε, καθώς λόγω της επεξεργασίας της έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.