Λεμόνι, ασπράδι και άλλα "γιατροσόφια" που διώχνουν (όντως) τις ραγάδες

stretch-marks-2
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΜΑΙΟΥ 2015

Ώρα για μαγιό. Άρα οι ραγάδες δεν έχουν καμία θέση στο καλλίγραμμο κορμί μας. Πώς θα τις διώξουμε όμως;

Λύσεις υπάρχουν και μάλιστα φυτικές. Η φύση έχει προνοήσει και για τις αντιαισθητικές ραγάδες. Πιάστε μολύβι και χαρτί, γιατί οι παραλίες μας περιμένουν.

Χυμός λεμονιού
Αυτό το όξινο "θαύμα" είναι ευεργετικό και στην περίπτωση των ραγάδων. Απλά κόψτε ένα λεμόνι, στύψτε το και τρίψτε απαλά πάω στην περιοχή που έχετε ραγάδες. Κρατήστε το για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με λίγο ζεστό νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές τη μέρα για πιο γρήγορα αποτλέσματα.

Φυτικό μασάζ με λάδι
Φυτικά έλαια, όπως έλαιο καρύδας, καστορέλαιο, ακόμη και το ελαιόλαδο, έχουν την ιδιότητα ενυδάτωσης του δέρματος, εξομαλύνοντας παράλληλα τις ραγάδες. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και κάνουμε ένα βαθύ μασάζ στην περιοχή όπου έχουμε ραγάδες, πριν πάμε για ύπνο. Ξεπλένουμε το επόμενο πρωί με λίγο ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι, εάν είναι απαραίτητο. Όταν πρόκειται για καστορέλαιο, ο καλύτερος τρόπος είναι να τρίψετε ελαφρά λίγο ζεστό καστορέλαιο απευθείας πάνω στην πάσχουσα περιοχή του δέρματος και στη συνέχεια να τυλίξετε (την περιοχή) με ένα ύφασμα βουτηγμένο σε ζεστό νερό. Προσοχή όμως στο πόσο θα ζεστάνετε το λάδι για να μην προκαλέσετε έγκαυμα.

Ασπράδι αυγού
Το ασπράδι του αυγού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και αυτό είναι χρήσιμο για την αντιμετώπιση των ραγάδων. Πάρτε δύο ασπράδια, ανακατέψτε τα απαλά και εφαρμόστε το παχύ μείγμα απευθείας πάνω στις ραγάδες. Μόλις το μείγμα στεγνώσει εντελώς, ξεπλύνετε με νερό και στη συνέχεια, ενυδατώστε την περιοχή, εφαρμόζοντας λίγο ελαιόλαδο.

Ενυδατική ρέμα
Η τακτική χρήση μιας ενυδατικής κρέμας βοηθά το δέρμα να μείνει ενυδατωμένο και αυτό μπορεί να βελτιώσει την ελαστικότητά του, μειώνοντας την όψη των ραγάδων. Χρησιμοποιήστε μία κρέμα (του εμπορίου) για ενυδάτωση με βούτυρο κακάο ή αλόη βέρα ή φτιάξτε τη δική σας κρέμα αναμιγνύοντας ίση ποσότητα από αλόη βέρα και ελαιόλαδο.

Έλαιο με βιταμίνη Ε
Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προλαμβάνει τη ζημία του κολλαγόνου, που μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του δέρματος. Αν έχετε ραγάδες αρκετά χρόνια, δοκιμάστε να κάνετε μασάζ με λίγο έλαιο πλούσιο σε βιταμίνη Ε ανά τακτικά χρονικά διαστήματα για να βελτιώσετε την όψη του δέρματος.

Τζελ με αλόη βέρα
Οι ραγάδες είναι μια ένδειξη ότι το δέρμα έχει χάσει την φυσική του ελαστικότητα. Η αλόη βέρα, έχει την ικανότητα να θεραπεύει τα μικρά "δάκρυα" στα στρώματα του δέρματος και γι' αυτό είναι η τέλεια λύση για να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τη χαμένη ελαστικότητα.
Κόψτε ένα φύλλο από το φυτό αλόη, ξεφλουδίστε το εξωτερικό περίβλημα και πιέστε για να βγει το τζελ. Κάντε μασάζ σε καθημερινή βάση πάνω από την πληγείσα περιοχή και θα δείτε τις ραγάδες να εξασθενούν. Θα μπορούσατε επίσης να συνδυάσει το ζελέ της αλόης με κάποιο έλαιο πλούσιο σε βιταμίνη Ε για καλύτερα αποτελέσματα.