Εύκολα tips για να απαλλαγούμε (επιτέλους) από τις νυχτερινές λιγούρες

cravings
ΤΡΙΤΗ, 19 ΜΑΙΟΥ 2015

Αν ανήκετε στους νυχτερινούς τύπους, σίγουρα θα έχετε έρθει αντιμέτωποι με εκείνες τις επίμονες λιγούρες, που "καρφώνονται" στο μυαλό το βράδυ και αναζητάτε απεγνωσμένα κάτι γλυκό.

Πώς θα τις καταπολεμήσουμε; Με 10 απλούς και εύκολους τρόπους.

1. Το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα πρέπει να είναι πλήρη. Δηλαδή, θα  πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 400 θερμίδες, όπου τα 25 γραμμάρια πρέπει να είναι πρωτεΐνη.

2. Θυμηθείτε να πάρετε ένα στερεό σνακ, ανάμεσα από τα γεύματα, με το καθένα να περιλαμβάνει τουλάχιστον 7 γραμμάρια πρωτεΐνης.

3.  Η πρώτη εβδομάδα, όταν ξεκινήσετε αυτήν την ρουτίνα, πρέπει να περιλαμβάνει επιπλέον 150 θερμίδες από στερεά τρόφιμα σνακ, με τουλάχιστον 10 γραμμάρια πρωτεΐνης 30 λεπτά με 1 ώρα πριν την καθιερωμένη νυχτερινή επίσκεψη στο ψυγείο.

4. Οι ειδικοί λένε ότι αν το πείραμα αυτό πετύχει έστω και μερικώς- γεγονός που σημάίνει ότι οι νυχτερινές επιδρομές έχουν μειωθεί- δοκιμάστε να προσθέσετε 50 θερμίδες στερεάς τροφής σε κάθε γεύμα και σνακ.

Και ενώ μέχρι τώρα μιλούσαμε για περιορισμό της λιγούρας, πάμε τώρα να τις νικήσουμε.

5. Όταν σας έρθει λαχτάρα για γλυκό (συνήθως) φανταστείτε τον εαυτό σας να συμμετέχει στην αγαπημένη σας δραστηριότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η αντικατάσταση ενός γλυκού στο μυαλό σας με μια τέτοια εικόνα μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση της λιγούρας.

6. Μια άλλη μελέτη - του 2012 - διαπίστωσε ότι μυρίζοντας γιασεμί μειώνεται ο πόθος για σοκολάτα. Αυτό σημαίνει ότι αν μυρίσετε κάτι που δε σας θυμίζει φαγητό, μπορείτε να μειώσετε την αίσθηση της πείνας.

7.  Βοηθός στις λιγούρες και η τσίχλα. Μάλιστα, μία έρευνα, αποφάνθηκε ότι αν μασάμε τουλάχιστον 45 λεπτά μία τσίχλα, προκαλείται η αίσθηση πληρότητας και καταστέλεται η όρεξη για ένα σνακ.

8. Αν ωστόσο επιθυμείτε το βράδυ κάτι γλυκό, δοκιμάστε να μυρίσετε κάποιο άρωμα βανίλιας. Ανάψτε ένα κερί με τη συγκεκριμένη μυρωδιά ή χρησιμοποιήστε αποσμητικό χώρου.  Μια μελέτη του Νοσοκομείου St. George, του νότιου Λονδίνου, διαπίστωσε ότι βάζοντας άρωμα βανίλιας στα σεντόνια μειώνεται η λιγούρα για γλυκά τρόφιμα και ποτά.

9. Κλασική συνταγή: αν η επιθυμία για γλυκό είναι μεγαλύτερη από τις δυνάμεις σας, επιλέξτε να καταναλώσετε ένα σνακ με λιγότερες θερμίδες από ό,τι θα είχε ένα παγωτό, για παράδειγμα. Προτιμήστε ένα θρεπτικό φρούτο, ένα γιαούρτι με λίγο μέλι ή μία πολύχρωμη φρουτοσαλάτα.

10. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η λιγούρα για κάτι γλυκό σημαίνει  ότι τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας δεν είναι ισορροπημένα. Για να βοηθήσετε στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων, προσπαθήστε να τρώτε μικρές ποσότητες και συχνά, τρόφιμα με  χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, τα οποία θα απελευθερώνουν ενέργεια αργά και σταθερά  καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ιδανικές επιλογές είναι τα μη-αμυλούχα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια και οι σύνθετοι υδατάνθρακες όπως η βρώμη και το καφέ ρύζι.