Το μυστικό για να «πετύχετε» στη δίαιτα

gunaika-troei-spanaki
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Όσο πιο αργά τρώτε, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσετε στον επιθυμητό στόχο βάρους, έτσι ώστε η ζυγαριά να σταματήσει να αποτελεί εχθρός σας.

Ισορροπημένη διατροφή, άσκηση, υγιεινές επιλογές, συστηματικά γεύματα είναι αυτά που έχουμε πάντα υπόψη μας όταν κάνουμε δίαιτα. Κάτι, όμως, που φαίνεται να ξεχνάμε, είναι και η ταχύτητα που καταναλώνουμε το φαγητό μας.

Όταν τρώτε το γεύμα σας σε χρόνο ρεκόρ, δεν είναι απορίας άξιο το ότι σύντομα νιώθετε να πεινάτε. Και για του λόγου το αληθές, ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών βρήκαν στο παρελθόν σε πλαίσιο έρευνας ότι όσοι «καταβρόχθιζαν» ένα πιάτο με παγωτό μέσα σε 5 λεπτά, παρουσίαζαν 27% χαμηλότερα επίπεδα της ορμόνης που μας κάνει να αισθανόμαστε κορεσμό, σε σχέση με αυτούς που έτρωγαν την ίδια ποσότητα μέσα σε 30 λεπτά.

Αν τρώτε γρήγορα, οδηγείτε τη συγκεκριμένη ορμόνη σε μείωση και το αποτέλεσμα είναι τελικά η υπερκατανάλωση φαγητού, άρα και η πρόσληψη επιπλέον θερμίδων. Το κόλπο για να διατηρήσετε τη γραμμή σας και να πετύχετε το στόχο σας είναι να τρώτε το κάθε σας γεύμα σε πιο αργούς ρυθμούς, αφήνοντας κάτω το πιρούνι σας κάθε λίγα λεπτά και πίνοντας λίγο νερό μετά από κάθε μπουκιά. Με αυτό τον τρόπο θα χορτάσετε περισσότερο και η ώρα για το επόμενό γεύμα σας δεν θα μοιάζει να αργεί μια… αιωνιότητα.