Μία μπύρα την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα…

mia-mpura-tin-imera-to-giatro-ton-kanei-pera

ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Ξεχάστε το θαυματουργό μήλο της παροιμίας, που έκανε πέρα το γιατρό. Την θέση του μήλου, φαίνεται πως πήρε πλέον η… μπύρα, όπως αποκαλύπτει μια επιστημονική έρευνα…

Η επιστήμη φαίνεται πως έχει βαλθεί να μας τρελάνει. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός, ότι τη μία ημέρα το αλκοόλ φαίνεται, πως μας βλάπτει ανεπανόρθωτα ενώ την άλλη, πως επιδρά ευεργετικά για την υγεία μας ακόμη και όταν καταναλώνεται καθημερινά!

Η ωφέλιμη μπύρα

Φυσικά, αναφερόμαστε στα πορίσματα μιας έρευνας του Πανεπιστημίου Ντέιβις της Καλιφόρνια, σύμφωνα με τα οποία, η μπύρα όχι μόνο προστατεύει ποικιλοτρόπως τον οργανισμό αλλά και αποτελεί πολύτιμη ασπίδα κατά της οστεοπόρωσης.

Οι ερευνητές, μετά από προσεκτική μελέτη και σύγκριση πάνω από 100 διαφορετικών ετικετών μπύρας, διαπίστωσαν, πώς περιέχει πυρίτιο ή διαιτητική σιλικόνη, όπως ονομάζεται.

Το πυρίτιο, συμβάλλει όχι μόνο στην υγεία των οστών αλλά και των μαλλιών, των δοντιών, του δέρματος και των νυχιών. Ωστόσο, περαιτέρω έρευνες, διαπίστωσαν, πώς η μπύρα ωφελεί τον οργανισμό όχι μόνο λόγω του θαυματουργού πυριτίου αλλά και χάρη στις ιδιότητες της διαιτητικής σιλικόνης, που όπως φαίνεται καταπολεμά τη συσσώρευση μεγάλων ποσοστών αλουμινίου στον οργανισμό, τα οποία και θεωρούνται «υπεύθυνα» για την ανάπτυξη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Όμως, τα ευεργετήματα της μπύρας, φαίνεται, πως δεν σταματούν εδώ. Χάρη στα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά της (μαγνήσιο, κάλιο κ.α.), η μπύρα θωρακίζει την καρδιά, καταπολεμά τον καρκίνο του προστάτη, την άνοια, τις παθήσεις του νευρικού συστήματος και συντελεί στην αποβολή τοξινών από τον οργανισμό.

Αλκοόλ αλλά με «μέτρο»…

Φυσικά, όλα αυτά τα ευεργετήματα, μπορεί μονομιάς να χαθούν, αν η μία μπύρα γίνουν δύο, τρεις και πάει λέγοντας. Οι επιστήμονες αναφέρουν, πώς η μπύρα μπορεί να ωφελήσει ιδιαίτερα τον οργανισμό μόνο όταν η κατανάλωσή της περιοριστεί στο ένα ποτήρι την ημέρα. Διαφορετικά, αν η κατανάλωση ξεφύγει και ο αριθμός των ποτηριών αυξηθεί σημαντικά, τότε ο οργανισμός θα μετατρέψει αυτομάτως τα πλεονεκτήματα σε… μειονεκτήματα και η υπερκατανάλωση μπύρας θα βλάψει αντί να ωφελήσει τον οργανισμό…

ΛΙΛΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ