Χάσατε κιλά; Δείτε πώς δεν θα τα ξαναπάρετε

diaita
ΤΡΙΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Υπάρχουν 5 σημεία που, αν τα προσέξετε, θα εξασφαλίσετε ότι τα κιλά που χάσατε θα μείνουν μακριά από το σώμα σας για πάντα.

Μη χάνετε το πρωινό σας
Δεν πρέπει να προσπερνάτε το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας για κανένα λόγο, καθώς ο οργανισμός σας χρειάζεται «καύσιμο» μετά την πολύωρη νηστεία της νύχτας. Αν δεν προλαβαίνετε να φάτε το πρωινό σας στο σπίτι, πάρτε ένα σνακ (π.χ. ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και 1 φρούτο) στο γραφείο.

Προσέξτε τις μερίδες σας
Τα μικρά και συχνά γεύματα κάθε 3 ώρες είναι το πιο σίγουρο όπλο σας για να διατηρήσετε το βάρος σας. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Αμερικανική Εταιρία Παχυσαρκίας, αυτοί που διατηρούν υγιές βάρος τρώνε 5 γεύματα την ημέρα, καταναλώνοντας κατά μέσο όρο 1400 θερμίδες. Χρησιμοποιείτε μικρά πιάτα και μην ξεχνάτε να γεμίζετε το 1/3 του πιάτου σας με σαλάτα.

Δώστε στον εαυτό σας υγιεινές εναλλακτικές
Αν η συναισθηματική πείνα σάς «χτυπά» συχνά την πόρτα και οι λιγούρες σάς σηκώνουν εύκολα από το κρεβάτι, έχετε πάντα κοντά σας μια μπάρα δημητριακών ή λίγη μαύρη σοκολάτα και μια χούφτα καρύδια, για τις στιγμές που θα θελήσετε γλυκό. Μην ξεχνάτε ότι η ξαφνική πείνα είναι λιγούρα κι όχι πραγματικό αίσθημα πείνας, την οποία μπορείτε να ξεγελάσετε με τις παραπάνω υγιεινές επιλογές.

Μειώστε τις παχυντικές σως
Η μαγιονέζα έχει περίπου 80 θερμίδες ανά μερίδα (1 κουταλιά της σούπας) και το 90% αυτών των θερμίδων προέρχεται από λίπη. Καλύτερα, λοιπόν, να μειώσετε τις σάλτσες με βάση τη μαγιονέζα και να προτιμήσετε τη μουστάρδα, αφού η 1 κ.σ. περιέχει μόλις 10 θερμίδες και καθόλου λίπη, ενώ προέρχεται από το σπόρο σιναπιού που κάνει καλό.

Πίνετε πολύ νερό
Πολλές φορές, ενώ διψάμε, μεταφράζουμε τη δίψα μας σε πείνα και καταλήγουμε να τρώμε. Αν δεν είναι η ώρα του γεύματός σας, πιείτε ένα ποτήρι νερό για να αποφύγετε την παγίδα και φροντίστε μέσα στην ημέρα να πίνετε 1.5 με 2 λίτρα νερό, έτσι ώστε να βοηθάτε το μεταβολισμό σας να καίει τις θερμίδες πιο γρήγορα.