Φτιάξτε υπέροχο και υγιεινό παγωτό μπανάνα

pagoto-mpanana
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Σας έπιασε λιγούρα για παγωτό; Γιατί να μην απολαύσετε το δικό σας, φτιαγμένο από τα χεράκια σας με αγνά υλικά και με τα οφέλη της μπανάνας;

Κάντε χώρο στην κουζίνα, προμηθευτείτε τα παρακάτω υλικά και ετοιμάστε υπέροχο παγωτό μπανάνα, που θα σας δροσίσει τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα, χωρίς να σας επιβαρύνει με πλήθος θερμίδων, αφού αποδίδει μόλις 85 θερμίδες το ένα. 

Θα χρειαστείτε (για περίπου 10 παγωτά): περίπου 1/2 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ, λίγο αλάτι, 2 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά, 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 2 φλιτζάνια μπανάνα κομμένη (περίπου 2 μεγάλες μπανάνες)

Πώς θα το φτιάξετε: Προσθέστε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το γάλα και το αλάτι σε μια ρηχή κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βράστε σε θερμοκρασία 200 βαθμών ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό. Έπειτα απομακρύνετέ το από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια. Βάλτε περίπου το μισό μείγμα σε ένα μπλέντερ, προσθέστε τα κομμάτια μπανάνας και ανακατέψτε. Έπειτα, ρίξτε το πάλι πίσω στο υπόλοιπο μείγμα και μοιράστε το σε θήκες παγωτού, προσθέστε ένα ξυλάκι και βάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου 6 ώρες. Για να τα βγάλετε από το καλούπι όταν έρθει η ώρα, χρησιμοποιήστε λίγο νερό βρύσης.

Δείτε τα οφέλη της μπανάνας εδώ.