Πέντε κόλπα μαγειρικής που θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη

patates
ΤΡΙΤΗ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Στην κουζίνα χρειάζονται και μερικές…πονηριές προκειμένου να εξοικονομήσετε χρόνο, χρήμα, αλλά και για ένα σωστό, ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Όσο κι αν απολαμβάνετε το μαγείρεμα, κάποια πράγματα θέλουν προετοιμασία και τρόπο για να γίνουν όπως πρέπει. Τα παρακάτω κόλπα είναι εδώ για να σας βοηθήσουν.

Προλάβετε τις πατάτες σας ώστε να μη μαυρίσουν
Έχετε κόψει τις πατάτες σας, αλλά δεν σκοπεύετε να τις χρησιμοποιήσετε άμεσα και έχουν αρχίσει να μαυρίζουν; Προφυλάξτε τες από την οξείδωση, ρίχνοντάς τους κρύο νερό. Θα τις διατηρήσει φρέσκες μέχρι να τις μαγειρέψετε.

Προστατέψτε την καστανή ζάχαρη
Θα έχετε παρατηρήσει ότι φυλάσσοντας την καστανή ζάχαρη σε δοχεία, εκτίθεται σε υγρασία, κάτι που δυσκολεύει τη διάλυσή της, όταν επιχειρήσετε να τη χρησιμοποιήσετε. Για να προλάβετε τη δημιουργία σβόλων, προσθέστε λίγη φλούδα πορτοκαλιού στο δοχείο πριν το σφραγίσετε.

Καθαρίστε πατάτες με τα χέρια
Βαρεθήκατε να κόβετε πατάτες κάθε τρεις και λίγο λες και βρίσκεστε στο στρατό; Βράστε τες μέχρι να μαλακώσουν, βάλτε τες σε κρύο νερό για 5-10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια η φλούδα τους θα φύγει με ένα απλό τράβηγμα. 

Κόψτε εύκολα το ωμό, κατεψυγμένο κρέας
Το κατεψυγμένο κρέας είναι δύσκολο να κοπεί και το γνωρίζετε καλά όσες φορές το έχετε επιχειρήσει. Οι ειδικοί συστήνουν να το βάζετε στην ψύξη για 1-2 ώρες πριν χρειαστεί να το κόψετε, έτσι ώστε να γίνει πιο τρυφερό και εύκολο να κοπεί.

Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σας (ακόμα) πιο γρήγορα
Ο γρηγορότερος τρόπος να μαγειρέψετε ζυμαρικά είναι να τα μουλιάσετε. Βάλτε τα σε νερό το προηγούμενο βράδυ ή λίγες ώρες πριν τα μαγειρέψετε και θα δείτε ότι θα μαγειρευτούν σε περίπου 1 λεπτό.