H αισιοδοξία βλάπτει σοβαρά τη δίαιτα

gunaikes-trone-gluka
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Το να βλέπουμε τα πράγματα με αισιοδοξία σίγουρα κάνει καλό στη ζωή μας γενικότερα. Όσον αφορά τη δίαιτα, όμως, κάποιοι ερευνητές έχουν αντίθετη άποψη.

Η θετική σκέψη μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε με σθένος δύσκολες καταστάσεις, να νιώθουμε καλύτερα και να πηγαίνουμε μπροστά και εν τέλει να ζούμε πιο ευχάριστα τη ζωή μας. Τι γίνεται, όμως, όταν η αισιοδοξία μάς κατακλύζει επηρεάζοντας και τη δίαιτα;

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Ντοσίσα στο Κιότο της Ιαπωνίας μελέτησαν 101 ανθρώπους για 6 μήνες και ανέφεραν ότι, όσοι προσπαθούσαν να χάσουν βάρος και ήταν υπερβολικά αισιόδοξοι στην αρχή της δίαιτας, παρουσίασαν μικρότερη πιθανότητα να χάσουν βάρος. Γιατί συνέβη αυτό; Απ' ό,τι φαίνεται οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν την τάση να «κλέβουν» στη δίαιτά τους πιο συχνά από τους υπόλοιπους, κάτι που σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν αισιόδοξα το να φάνε 1-2 σουβλάκια ή μια σοκολατίνα, πιστεύοντας ότι τελικά δεν θα τους κάνει κακό.

Για να είστε πιστοί και συνεπείς στη διατροφή και τη δίαιτά σας, χωρίς να χάσετε την αισιοδοξία και τη θετική σας σκέψη, κρατήστε ένα διατροφικό ημερολόγιο. Εκεί μπορείτε να σημειώνετε καθημερινά τι καταναλώσατε, έτσι ώστε να ξέρετε ακριβώς πότε σας «παίρνει» να κάνετε την παρασπονδία σας και πότε όχι.