Διώξτε τη νικοτίνη με 5 τροφές

kapnisma
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Αν ανήκετε στους μανιώδεις καπνιστές, σίγουρα θα γνωρίζετε πόσο βλαβερό είναι το κάπνισμα για την υγεία σας. Αν όμως δυσκολεύεστε να το κόψετε, μάθετε με ποιες τροφές θα αποβάλλετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας.

Το κάπνισμα προκαλεί ποικίλες βλάβες στο σώμα μας και αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούμε να το κόψουμε. Αν όμως, μας έχει ήδη γίνει μια κακιά συνήθεια, ας προσπαθήσουμε να αποτοξινωθούμε από τη νικοτίνη μέσω της διατροφής. Ακολουθούν 5 τροφές που θα εξαλείψουν τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας, ωθώντας σας να κόψετε σταδιακά το κάπνισμα.

Σπανάκι

Το σπανάκι βοηθά στην εξάλειψη της νικοτίνης λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες και φολικό οξύ.

Πορτοκάλια

Έρευνες απέδειξαν ότι η τακτική κατανάλωση πορτοκαλιών μπορεί να βοηθήσει τους καπνιστές να σταματήσουν σταδιακά το κάπνισμα. Τα εσπεριδοειδή περιέχουν βιταμίνη C, γνωστή για τις ευεργετικές επιδράσεις στον αγώνα κατά του καπνίσματος.

Καρότα

Κάθε φορά που καπνίζουμε ένα τσιγάρο, η νικοτίνη παραμένει στον οργανισμό μας για 3 ολόκληρες ημέρες! Προκαλεί μια σειρά από βλάβες μεταξύ άλλων και στο δέρμα που μοιάζει θαμπό και γερασμένο. Ο χυμός καρότων είναι πολύ καλός για το δέρμα και οι βιταμίνες Α, C, Κ και Β που περιέχονται είναι πολύ αποτελεσματικές  στην εξάλειψη της νικοτίνης.

Ακτινίδια

Βοηθούν στην εξάλειψη  της  νικοτίνη και περιέχουν βιταμίνες Α, C και Ε . Το ακτινίδιο είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών. Οι συγκεκριμένες ίνες βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία της πέψης, καθώς λειτουργούν ρυθμιστικά και απομακρύνουν τις περιττές για τον οργανισμό τοξίνες, ιδίως από το έντερο.

Μπρόκολο

Περιέχει υψηλά επίπεδα της βιταμίνης Β5 και C, ουσίες που προστατεύουν τους πνεύμονες από τις τοξίνες.