Μικρά μυστικά με μεγάλη χρησιμότητα στην κουζίνα

gunaika-ftiaxnei-salata
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Όσοι βρίσκονται καθημερινά στην κουζίνα και αναλαμβάνουν τη μαγειρική, ξέρουν ότι πολλές φορές χρειάζονται…κόλπα για να γίνουν όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δείτε τι σας προτείνουμε, συνδυάστε τα με αυτά που ξέρετε από τη μαμά και τη γιαγιά και ξεπεράστε τις δυσκολίες.

Κόψτε τις μαλακές τροφές με οδοντικό νήμα
Μερικές φορές το μαχαίρι δεν μπορεί να επιτελέσει τον αρχικό του ρόλο ή τουλάχιστον όχι με τον καλύτερο τρόπο. Αν λοιπόν έχετε φτιάξει ένα μαλακό κέικ ή θέλετε να κόψετε λίγο μαλακό τυρί., δοκιμάστε να το κάνετε με οδοντικό νήμα. Τεντώστε τις 2 άκρες του και περάστε το από την τροφή.

Βρέξτε το δάχτυλό σας πριν απομακρύνετε τα τσόφλια που σας έπεσαν μέσα στα αβγά
Έχει συμβεί σε όλους, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Απλώς βρέξτε λίγο τα δάχτυλα με τα οποία θα τα πιάσετε και θα δείτε ότι τώρα δεν θα παίζετε «κυνηγητό» μαζί τους.

Πιέστε το κέντρο ενός μπιφτεκιού για να σας βγει επίπεδο στο ψήσιμο
Θέλετε να πετύχετε πιο επίπεδα μπιφτέκια με το ψήσιμο, που να μην φουσκώνουν στο κέντρο; Πιέστε με το δάχτυλό σας το κέντρο του κιμά πριν το μαγειρέψετε. Το κοίλωμα που θα δημιουργηθεί θα εξασφαλίσει ότι θα μαγειρευτεί σωστά.

Τυλίξτε το κοτσάνι της μπανάνας με μεβράνη
Οι μπανάνες μπορεί να ωριμάσουν γρήγορα, εσείς όμως μπορείτε να τις κρατήσετε φρέσκες λίγο παραπάνω, τυλίγοντας στο κοτσάνι τους σφιχτά λίγη μεμβράνη. Η διαδικασία αυτή πιβραδύνει την ωρίμανσή τους κι έτσι μπορείτε να τις απολαύσετε, όταν πραγματικά θα τις θέλετε κι όχι με το ζόρι για να μη χαλάσουν.